Ανατροπή: Ο 8χρονος είχε εμβολιαστεί για διφθερίτιδα με όλες τις δόσεις!

Διερευνάται πώς νόσησε το αγοράκι που έχασε τη ζωή του

Ανατροπή υπάρχει στην υπόθεση του 8χρονου που πέθανε από διφθερίτιδα, αφού σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, είχε κάνει όλες τις δόσεις του εμβολίου. Το γεγονός αναστάτωσε την ιατρική κοινότητα. Συγκίνηση δε, προκαλεί η προσωπική ιστορία του αγοριού, το οποίο ήταν χτυπημένο από τη μοίρα, από τη μέρα που γεννήθηκε. Μεγάλωσε σε ίδρυμα και ήταν σε ανάδοχη οικογένεια τα τελευταία 3 χρόνια.. 

Οκτάχρονο αγοράκι πέθανε από διφθερίτιδα – Δεν είχε κάνει το εμβόλιο

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το αγοράκι είχε κάνει όλες τις δόσεις του εμβολίου DTap, το οποίο προστατεύει από τον τέτανο, τη διφθερίτιδα και τον κοκκύτη. Διερευνάται πώς νόσησε.

Η «ξεχασμένη» νόσος διφθερίτιδα έκανε την εμφάνιση της στη χώρα μας! Στις 22 Νοεμβρίου ένας 8χρονος μεταφέρθηκε με οξεία λαρυγγίτιδα και βαριά αναπνευστική δυσχέρεια στο νοσοκομείο Παίδων "Αγλαΐα Κυριακού". Έγινε αμέσως εισαγωγή στη ΜΕΘ και οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον σώσουν. 

«Ο ασθενής κατέληξε στις 26 /11 με πιθανή αιτία θανάτου λοίμωξη του αναπνευστικού, πνευμονική υπέρταση και πνευμονικό οίδημα. Εστάλη για νεκροτομή. Από την καλλιέργεια εισαγωγής του βογχικού εκκρίματος απομονώθηκε στις 27/11 κορυνοβακτηρίδιο της διφθερίτιδας» δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου «Παίδων Αγία Σοφία - Αγλαϊα Κυριακού».

 «Διφθερίτιδα είχαμε να δούμε στην Ελλάδα από το 1991»

«Διφθερίτιδα είχαμε να δούμε στην Ελλάδα από το 1991 - 2, τότε πάλι είχε καταλήξει ένα παιδάκι από τη Θράκη» σημείωσε ο Γιώργος Τσόλας, διευθυντής ιδιωτικής παιδιατρικής κλινικής. 

Ποια είναι η νόσος «διφθερίτιδα»

Η διφθερίτιδα είναι οξεία λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. To εμβόλιο DTap γίνεται σε 5 ή 6 δόσεις. Οι τρεις πρώτες γίνονται μέχρι τους 12 μήνες ζωής ενός παιδιού. Ακολουθεί μια άλλη δόση τον δεύτερο χρόνο. Η επόμενη γίνεται από 4 έως 6 ετών και η άλλη μετά τα 10 έτη. Είναι ασφαλές, πάμφθηνο και καλύπτεται πλήρως από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top