Συνδέεται ο σεισμός της Αλβανίας με την Ελλάδα;-Ο Τσελέντης απαντά στο STΑR

Τι είπε για τους διαδοχικούς σεισμούς σε Αλβανία, Βοσνία και Ναύπακτο

Καμία σύνδεση δεν έχει ο σεισμός της Αλβανίας με τον ελλαδικό χώρο, δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Star, ο Άκης Τσελέντης.

Ο καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επεσήμανε ότι οι σεισμοί που σημειώθηκαν σε Αλβανία, Βοσνία και Ναύπακτο σημειώθηκαν εντελώς τυχαία και πως δε σχετίζονται μεταξύ τους. 

Σεισμός νοτιοανατολικά της Ναυπάκτου

Αλβανία: Γεννήθηκαν δίδυμα είκοσι λεπτά μετά τον φονικό σεισμό

Μετά την Αλβανία, νέος ισχυρός σεισμός 5,4 Ρίχτερ στη Βοσνία

Σεισμός Αλβανία: Συντρίμμια τα σπίτια στο Δυρράχιο - Εικόνες από drone

Ακόμη, εξήγησε ότι η Ελλάδα δεν έχει λόγους να «φοβάται» από τον σεισμό της Αλβανίας, πρώτον γιατί είναι πολύ μακριά και δεύτερον, διότι η γειτονική χώρα έχει άλλο σεισμοτεκτονικό καθεστώς. 

To Star ήταν το μόνο ελληνικό κανάλι που βρέθηκε στο Δυρράχιο - Δείτε το ρεπορτάζ της Μαίρης Τζώρα

Ο κ. Τσελέντης εκτίμησε πάντως ότι η δόνηση των 6,4 Ρίχτερ ήταν ο κύριος σεισμός στην Αλβανία, καθώς υπήρξε και προσεισμός αλλά και η αναμενόμενη μετασεισμική ακολουθία. Ωστόσο, σημείωσε ότι λόγω των άθλιων συνθηκών δόμησης, οι ισχυροί μετασεισμοί θα επιδράσουν στα κτίρια. 

Στο σημείο που επιχειρεί η ΕΜΑΚ στο Δυρράχιο ο Δένδιας

Τέλος, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μίλησε για την αναφορά του Έντι Ράμα στην πρόβλεψη του Έλληνα σεισμολόγου (για επίκειμενο μεγάλο σεισμό στην Αλβανία). Ο κ.Τσελέντης εξήγησε ότι επρόκειτο όχι για πρόβλεψη αλλά για εκτίμηση που είχε κάνει ο ίδιος με αφορμή το ρήγμα της Πάρνηθας και τον σεισμό στην Αθήνα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top