Αυτά είναι τα 35 μέλη της σπείρας που λήστευε πεζούς

Είχαν ρημάξει τους περαστικούς στο κέντρο της Αθήνας

Τα στοιχεία των 35 μελών της σπείρας που πραγματοποιούσε ληστείες και κλοπές στο κέντρο της Αθήνας έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. 

Η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 14 Νοεμβρίου και είχε διαπράξει πάνω από 100 ληστείες και κλοπές. Η αστυνομία έχει συλλάβει 18 αλλοδαπούς, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει 38 άτομα, πέντε εκ των οποίων είναι φυλακισμένα. 

Πώς «χτυπούσε» η σπείρα

Σύμφωνα με την αστυνομία η σπείρα δρούσε από τον Μάρτιο του 2019 κυρίως στις περιοχές του Συντάγματος, της Ακρόπολης, των Εξαρχείων, της Ομόνοιας, του Νέου Κόσμου και της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας. 

Στο στόχαστρο των ληστών έμπαιναν κυρίως πεζοί, τουρίστες και σταθμευμένα οχήματα, από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές συσκευές και προσωπικά αντικείμενα. 

Η σπείρα λειτουργούσε με «ομάδες κρούσης» που αποτελούνταν τουλάχιστον από τρία άτομα που είχαν συγκεκριμένους ρόλους. 

Το πρώτο άτομο, που ήταν και το πιο έμπειρο, ήταν επιφορτισμένο να εντοπίσει τον στόχο, συνήθως ηλικιωμένα άτομα, γυναίκες, ή άτομα με μειωμένη σωματική διάπλαση. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εκμεταλλεύονταν τον συνωστισμό και με γρήγορες κινήσεις αφαιρούσαν όλα τα αντικείμενα ή μέρος αυτών, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί. 

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 169 κινητά τηλέφωνα,
  • 53 ηλεκτρονικές συσκευές tablet,
  • 228 εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων,
  • 16 μαχαίρια, πτυσσόμενα στιλέτα και σουγιάδες,
  • 115 κάρτες SIM,
  • χρηματικό ποσό 1.790 ευρώ
  • 2 τηλεοράσεις και πλήθος κοσμημάτων.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και για τη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542, 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top