Αλλάζει εικόνα ο Λυκαβηττός: Αποκτά νέα όψη και γίνεται πιο ασφαλής

Σειρά έργων και παρεμβάσεων δρομολογεί ο Δήμος Αθηναίων

Ο λόφος του Λυκαβηττού

Ένα από τα πλέον εμβληματικά τοπόσημα της Αθήνας, ο Λυκαβηττός, αλλάζει εικόνα και μέσα σε 18 μήνες θα γίνει πιο ασφαλής τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους περίοικους, αποτελώντας πόλο έλξης αλλά και αναψυχής.

Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν σειρά έργων και παρεμβάσεων, που είχαν που είχαν σχεδιαστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, για την υλοποίηση μιας παρέμβασης «εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, σε έναν σπάνιας ομορφιάς πνεύμονα πρασίνου». Στόχος είναι οι αλλαγές αυτές να συμβάλλουν στην προστασία αλλά και την ανάδειξη του Λυκαβηττού.

Δήμος Αθηναίων: Ασφαλτοστρώσεις σε 127 δρόμους - Δείτε ποιοι είναι

Αλλάζει η Πλατεία Εξαρχείων: Έργα ανάπλασης από τον Δήμο Αθηναίων

Δήμος Αθηναίων: Anti-graffiti και καθαρισμός πλατείας στον Κολωνό

Αντιπλημμυρικά έργα και αποκατάσταση της περιπατητικής διαδρομής

Πρόκειται για ένα έργο που έχει προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ και περιλαμβάνει την πιλοτική εφαρμογή καινοτόμων, αντιπλημμυρικών τεχνικών, με χρήση καλαίσθητων και ήπιων οικολογικών υλικών. 

Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται όταν βρέχει στην περιοχή του λόφου από την πλευρά του Κολωνακίου. Στον δρόμο που διατρέχει τον λόφο, μήκους περίπου 1.700 μέτρων, προγραμματίζεται να γίνει ασφαλτόστρωση με υλικό ειδικών προδιαγραφών. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί η πλήρης αντιπλημμυρική προστασία, ενώ ο δρόμος θα είναι ενταγμένος αρμονικά στη φυσιογνωμία ενός μοναδικού αστικού δάσους.

Η Δημοτική Αρχή αναφέρει ότι εξαιρετικής καλαισθησίας θα είναι οι αποκαταστάσεις, με φυσικά υλικά, της περιπατητικής διαδρομής στα υφιστάμενα μονοπάτια, συνολικού μήκους τριών χιλιομέτρων, που θα συνδέουν επιμέρους σημεία όπως το πέτρινο περίπτερο και η πράσινη τέντα. Τμήματα αυτής της διαδρομής θα αποτελούνται από υλικό που και αυτό θα συμβάλει όχι μόνο στην αντιπλημμυρική προστασία, αλλά θα δίνει τη δυνατότητα στους περιπατητές για μια άνετη κι ασφαλή πεζοπορική εμπειρία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα απευθυνθεί άμεσα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, ζητώντας να παραχωρηθούν στον δήμο τα περίπου 35 στρέμματα ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ στον λόφο του Λυκαβηττού (από τη συνολική έκταση των 442 στρεμμάτων), προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη ανάπλασή του.

«Στόχος μας είναι να αποδώσουμε στους δημότες της Αθήνας, αλλά και σε όλους τους επισκέπτες, έναν χώρο ζωής κι ανάπτυξης δραστηριοτήτων, έναν φυσικό οργανισμό παραγωγής πολιτισμού. Μαζί με τα περίπου 35 στρέμματα που θα ζητήσουμε να μας παραχωρήσει η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, υλοποιούμε το εμβληματικό αυτό έργο για τη δημιουργία ενός αστικού δάσους μοναδικού κάλους και χρησιμότητας, όχι μόνο για την Αθήνα, αλλά και ολόκληρη την Αττική» δηλώνει ο Κώστας Μπακογιάννης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top