Εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών-Το κοκορέτσι, ο γάμος και τα πράσα

Δύο οργανώσεις και επτά συμμορίες- Χαμηλές τιμές και υψηλή νόθευση

Πολύπλοκο εγκληματικό δίκτυο εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, κυρίως στις περιοχές των Αχαρνών και της Φυλής, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας - Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και πιστόλια

Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια για ναρκωτικά

Σύμφωνα με την αστυνομία, το δίκτυο συγκροτούσαν δύο εγκληματικές οργανώσεις και επτά συμμορίες, που είχαν φτιάξει ένα πολυδαίδαλο σχήμα. Στην υπόθεση εμπλέκονται περισσότερα από 50 άτομα, ενώ έχουν γίνει -έως αυτήν την ώρα- 22 συλλήψεις (20 Έλληνες και δύο Αλβανοί) και έχουν κατασχεθεί -μεταξύ άλλων- ποσότητες κοκαΐνης, ηρωίνης, κάνναβης, 42.150 ευρώ, έξι αυτοκίνητα, πιστόλι, φυσίγγια, καθώς και μηχανήματα από πλήρες εργαστήριο τυποποίησης και νόθευσης κοκαΐνης. 

Την υπόθεση χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών και από τα μέσα του Νοεμβρίου του 2018 πραγματοποίησαν συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αχαρνές, Νέα Φιλαδέλφεια, Μεταμόρφωση και Νέο Φάληρο.

Χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες για να μη γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές

Ως «πράσινα», «πρασινάδα» ή «πράσα», το χασίς λόγω του πράσινου χρώματος της συσκευασίας τους, καθώς και «λάστιχα».

Τα ναρκωτικά δισκία τα ονόμαζαν «καραμέλες», λόγω του σχήματος και του λευκού χρώματός τους.

Την ηρωίνη την αποκαλούσαν «κογιανή» ή «κουγιανή». Επίσης την ανέφεραν ως «κρέας», «σόδα, «θέμα», «κάστανα» , «καφέ», λόγω του καφέ σκούρου χρώματος που έχει.

Την κοκαΐνη την ονόμαζαν «άσπρη» ή «χιόνι», λόγω του λευκού χρώματος της ουσίας. Πολλές φορές την αποκαλούσαν «κοκορέτσι».
Το ένα κιλό ναρκωτικής ουσίας ως «αμάξι».

Την αστυνομική επιχείρηση ως «πέσιμο» ή «γάμο» ή «πανηγύρι».

Για τις ποσότητες χρησιμοποιούσαν τον όρο «γραμμές», η οποία υποδήλωνε τα γραμμάρια (1 γραμμή=1 γραμμάριο).

Τα χρήματα τα αποκαλούν «χαρτιά», λόγω της χάρτινης υφής τους και «λοβέ».

Χαμηλές τιμές και υψηλή νόθευση

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει συνεργαζόμενες εγκληματικές ομάδες με σκοπό την εξασφάλιση μια πλήρους ανταγωνιστικής αγοράς ναρκωτικών με κύριο χαρακτηριστικό την πώληση τους σε χαμηλές - δελεαστικές τιμές, ως απόρροια της υψηλής νόθευσης που είχαν πετύχει, όπως εξήγησε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρου Τζεφέρης.

Χαρακτηριστικό αποτελεί ότι η τιμή μια δόσης ηρωίνης (0,5) γραμμάριων πωλούνταν κατά μέσο όρο σε τιμή από 7 έως 8 ευρώ, τιμή ιδιαίτερα ανταγωνιστική σε σχέση με αυτή έτερων αγορών ναρκωτικών σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση βασικός διακινητής στις Αχαρνές

Η πρώτη εγκληματική οργάνωση αποτελεί βασικό διακινητή στην περιοχή της Αυλίζας και στην περιοχή του Πλάτωνα στις Αχαρνές, τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα άτομα της οργάνωσης, είναι πάρα πολλά και όταν κάποιο εξ’ αυτών οδηγείται στη φυλακή, τη δράση της οργάνωσης συνεχίζουν τα υπόλοιπα μέλη. Αποτελούν αδιαμφισβήτητα από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην περιοχή των Αχαρνών, με την προσέλευση των χρηστών να ξεπερνάει τους 100 χρήστες τη μέρα και να αποκομίζουν όφελος από 1.300 έως 1.500 ευρώ, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρονόπουλος Θεόδωρος. 

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση είχε σταθερό πελατολόγιο- Πωλούσε 100 € το γραμμάριο

Η δεύτερη εγκληματική οργάνωση αποτελεί ιδιάζουσας μορφής ομάδα, όπου τα τέσσερα μέλη της διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Είχαν αποκτήσει σταθερό πελατολόγιο χρηστών κοκαΐνης και κάνναβης, έχοντας ορίσει την τιμή πώλησης της κοκαΐνης στα -100- ευρώ το γραμμάριο.

Οι περιοχές που δραστηριοποιούνταν, περιελάμβαναν κυρίως τις Αχαρνές και τα Άνω Λιόσια, αλλά εκτείνονται και πέραν αυτών στη Νέα Φιλαδέλφεια, Μαρούσι, Ψυχικό, Φιλοθέη, Σπάτα, Κέντρο Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδα, Βάρη, Σπάτα κ.α. Διατηρούσαν στενή επαφή με μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, ενώ όπως διαπιστώθηκε με το πέρας των ερευνών, διέθεταν σε δύο οικίες των μελών της, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια τυποποίησης και νόθευσης ναρκωτικών ουσιών.

Οι συμμορίες αποτελούσαν βασικές ομάδες διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών 

Οι περιφερειακές ομάδες - συμμορίες, αποτελούσαν βασικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στις Αχαρνές, στις περιοχές Αγία Σωτήρα, Λόφου Αυλίζας και Σαράντα Μαρτύρων. Συνδέονταν στενά μεταξύ τους και είχαν προαποφασίσει να τηρούν σταθερή τιμή πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, προκειμένου να μεγιστοποιούν τα κέρδη τους.

35χρονος αλλοδαπός μετέφερε κάνναβη στη χώρα μας- Είχε συνεργό μια 37χρονη Ελληνίδα

Τα μέλη συγκεκριμένης υποομάδας, μετέφεραν συστηματικά ποσότητες κάνναβης από χώρα των Βαλκανίων στη χώρα μας, με βασικό διακινητή 35χρονο αλλοδαπό, έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας και άμεσο βοηθό του 37χρονη Ελληνίδα. Τα μέλη της συγκεκριμένης υποομάδας, προμήθευαν συστηματικά διακινητές, κυρίως στην περιοχή των Αχαρνών και των Άνω Λιοσίων.

Σημειώνεται ότι, ο 35χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών στην περιοχή της Θεσπρωτίας, ενώ μετέφερε -105- κιλά κάνναβης. Επίσης ο ίδιος οργάνωσε και κανόνισε μεταφορά ποσότητας κάνναβης όντας έγκλειστος, με συνεργούς του τέσσερα άτομα αλλοδαπούς ένας εκ των οποίων συνελήφθη από αστυνομικούς της ίδιας υπηρεσίας για μεταφορά -117- κιλών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top