Δολοφονία ναυτικού σε καταψύκτη: Ελεύθερη με αναστολή η 23χρονη

Γιατί η δίκη θα ξεκινήσει πάλι από την αρχή τη νέα χρονιά

Ανατροπές είχε σήμερα στο Εφετείο η εκδίκαση της υπόθεσης του στυγερού εγκλήματος της Καλλιθέας, με θύμα τον 63χρονο ναυτικό που είχε βρεθεί δεμένος σε καταψύκτη τον Ιανουάριο του 2016, έναν χρόνο μετά την εξαφάνισή του.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν δύο γυναίκες. Πρόκειται για την πρώην σύζυγο του ναυτικού που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και μία 23χρονη κοπέλα που κατηγορείται ως συνεργός στο έγκλημα και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 18 χρόνια κάθειρξης.

Δολοφονία ναυτικού που βρέθηκε σε καταψύκτη: «Mου κόπηκαν τα πόδια»

Σύμφωνα με εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, η δίκη θα ξαναγίνει από την αρχή στις 21 Φεβρουαρίου του 2020 λόγω προβλήματος υγείας του Προέδρου της έδρας. Αυτό σημαίνει πως από τη νέα χρονιά θα υπάρχει νέα σύνθεση της έδρας και θα κληθούν να καταθέσουν όλοι από την αρχή.

Παράλληλα το δικαστήριο, παρά τις αντιρρήσεις του εισαγγελέα, αποφάσισε αφήσει ελεύθερη με αναστολή την 23χρονη συγκατηγορούμενη της συζύγου του ναυτικού, έως ότου γίνει εκδίκαση της υπόθεσης. Στη νεαρή κοπέλα που είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 18 χρόνια φυλάκιση ως συνεργός στο έγκλημα, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης στο Α.Τ δύο φορές την εβδομάδα και της καταβολής εγγυήσεως 3.000 ευρώ.

Έγκλημα ναυτικού Καλλιθέα: «Ήθελα μόνο να τον εκφοβίσουν»

Τα χειρόγραφα του δολοφονημένου ναυτικού και η κατάθεση του γιου του

Σήμερα επρόκειτο να έρθει να καταθέσει το παιδί που είχε αποκτήσει ο ναυτικός με τη σύζυγό του. Λίγο πριν όμως, κλήθηκε να καταθέσει ο αδερφός του θύματος, ο οποίος δήλωσε και πολιτική αγωγή. Ενώ κατέθετε, αποκάλυψε ότι στα χέρια του βρέθηκαν χειρόγραφα του θύματος, όπου εξιστορούσε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβαινε στις σχέσεις αυτής της οικογένειας. Τι είχε γίνει με το παιδί, γιατί χώρισε με τη βουλγαρικής υπηκοότητας σύζυγό του, πώς τα χρήματα από τον παππού πέρασαν στα χέρια της συγκεκριμένης γυναίκας, πώς η κατηγορούμενη έφυγε στο εξωτερικό, πώς κατάφερε ο άτυχος ναυτικός να πάρει την επιμέλεια του παιδιού και πώς το είχε μαζί του έως την ημέρα που «έφυγε» από τη ζωή.

Νεκρός σε καταψύκτη: «Η μάνα έβαζε το παιδί να δημιουργεί πρόβληματα»

Ο αδερφός του θύματος αρνήθηκε να παραδώσει τα χειρόγραφα στην έδρα, επειδή όπως είπε δεν ήθελε να φτάσουν στα χέρια της κατηγορούμενης συζύγου του αδερφού του, μέσω της υπεράσπισης της που είχε το δικαίωμα να τα παραλάβει.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφασίσει τι θα γίνει από εδώ και στο εξής, πως θα καταθέσει ο 16χρονος γιος του θύματος, αν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και αν θα έπρεπε να είναι παρών ο παιδοψυχολόγος.

Επιστρέφοντας μετά τη διακοπή ο πρόεδρος της έδρας ζήτησε να καταγραφεί στα πρακτικά μία δική του προσωπική δήλωση, όπου ανέφερε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας, ότι αύριο πρέπει να υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση και ότι θα ακολουθήσει πολύμηνη και δύσκολη θεραπεία. Γι΄αυτό τόνισε ότι συντρέχει λόγος αναβολής στο πρόσωπό του. 

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν Πρωτοχρονιά του 2015, όταν ένας φίλος του 63χρονου ναυτικού ειδοποίησε τον αδελφό του, πως δεν είχε εμφανιστεί στο γιορτινό τραπέζι, όπου ήταν καλεσμένος. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, ο ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην Καλλιθέα, στο οποίο διέμενε η Βουλγάρα - πρώην σύζυγος, του άτυχου άνδρα -  βρέθηκε μπροστά σε ένα μακάβριο εύρημα. 'Ένα άψυχο κορμί, δεμένο χειροπόδαρα, βρισκόταν, σε εμβρυακή στάση, μέσα στον καταψύκτη.

Στο κάδρο της δολοφονίας μπήκε, αμέσως η πρώην σύζυγός του , η οποία εντοπίστηκε στη Βουλγαρία μαζί με τον γιο της και... 224.000 ευρώ.

Δίπλα της στο εδώλιο και η 27χρονη συμπατριώτισσά της, η οποία προκαταρκτικά φέρεται να είχε περιγράψει τη σκηνή της ανατριχιαστικής δολοφονίας. Όπως είχε υποστηρίξει ήταν εκείνη που βοήθησε στην εύρεση των εκτελεστών του «συμβολαίου θανάτου» σε βάρος του θύματος.

«Θεωρώ ότι έχουμε όλα αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία πραγματικά θα αποδείξουν περίτρανα την αθωότητα της νεαρής τότε αλλά και σήμερα εντολέως μου και θα αναμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης» σημείωσε η συνήγορος της δεύτερης κατηγορούμενης, Βούλα Δημητριάδου. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top