Επίσκεψη Κινέζου προέδρου: Κλειστοί δρόμοι σε Αθήνα και Πειραιά

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα. 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώνει η Τροχαία, λόγω των μετακινήσεων του προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το πρωί και το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά.

Η Τροχαία Αττικής, παρακαλεί τους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα αναπτυχθούν για τη ρύθμιση-διαχείριση της κυκλοφορίας.

Το πρόγραμμα του Κινέζου προέδρου

Ο πρόεδρος της Κίνας έφτασε προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος λίγο μετά τις 19:30 της Κυριακής. 

Ο κύριος Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη (10 έως 12 Νοεμβρίου) αποδεχόμενος πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του Προκόπη Παυλόπουλου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα αύριο Δευτέρα 11 Νοεμβρίου και ώρα 09:50 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

Στις 11:10 ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσει τελετή ανταλλαγής των διμερών συμφωνιών που θα υπογραφούν μεταξύ των δύο κρατών και στη συνέχεια οι κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών.

Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Στις 16:30 ο κ. Σικ Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της εταιρείας COSCO στο Νέο Ικόνιο Περάματος (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά / Piraeus Container Terminal).

Στις 19.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, το οποίο θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας, ολοκληρώνεται στις 19:00 με το επίσημο δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, προς τιμήν του Κινέζου ομολόγου του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top