Διαβατά-μετανάστες:Επιχείρηση της αστυνομίας μετά την αιματηρή συμπλοκή

Επισπεύδει η κυβέρνηση τον σχεδιασμό για αποσυμφόρηση των νησιών

Αστυνομικές δυνάμεις σαρώνουν το καμπ Αναγνωστοπούλου και πραγματοποιούν ελέγχους για τον εντοπισμό των δραστών των χθεσινών επεισοδίων. 

Παράλληλα ζητούν από τους πρόσφυγες και  μετανάστες να επιδείξουν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία ομάδα Αφγανών επιτέθηκε με ξύλα και μαχαίρια σε άλλη ομάδα ομοεθνών τους. Δέκα άτομα τραυματίστηκαν ενώ τέσσερις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Από την πρωινή επιχείρηση της αστυνομίας 90 άτομα προσήχθησαν για έλεγχο στο αστυνομικό μέγαρο. 

Το κέντρο φιλοξενίας Διαβατών όπου βρισκόμαστε κατασκευάστηκε αρχικά για να φιλοξενήσει δύο χιλιάδες πρόσφυγες. Σήμερα ζουν εδώ πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα με αποτέλεσμα να μη χωρούν και καθημερινά να σημειώνονται αιματηρά επεισόδια.

Εν τω μεταξύ χωρίς σταματημό συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές. Τα νησιά ασφυκτιούν και οι τοπικές κοινωνίες βράζουν.

Στη Χίο συνεργείο του δήμου σφράγισε με ηλεκτροσυγκόλληση  τις πόρτες του κτηρίου  ανακύκλωσης της περιοχής ώστε να μην μπορούν να μεταφερθούν εκεί σε περίπτωση κακοκαιρίας πρόσφυγες που ζουν σε σκηνές.

Επισπεύδει η κυβέρνηση τον σχεδιασμό για αποσυμφόρηση των νησιών

Αποφασισμένη να αποσυμφορήσει τα νησιά του Αιγαίου δείχνει η κυβέρνηση. Το πρωί ακόμη 200 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά από τη Μυτιλήνη, τη Χίο και τη Λέρο. 

«Το τελευταίο εξάμηνο ζήσαμε μια μικρογραφία της κρίσης του 15 και οι ήδη υπερχειλισμένες δομές υπέστησαν μια πρόσθετη πίεση» τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Την ίδια ώρα τα κυκλώματα διακινητών οργιάζουν. Πωλούν πλαστά χαρτιά παραμονής αλλά και διπλώματα οδήγησης από 200 εώς 400 ευρώ. Στο βίντεο που εξασφάλισε η Λευκή Γεωργάκη βλέπετε μετανάστες στην πλατεία Αριστοτέλους να τρίβουν έγγραφα μαϊμού στο γρασίδι προκειμένου να φαίνονται παλιά. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top