Έρχεται η κακοκαιρία από τα μεσάνυχτα – Πού θα χτυπήσει

Σε επιφυλακή Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία

Σε επιφυλακή για τα «άγρια» καιρικά φαινόμενα, που αναμένεται να πλήξουν τη χώρα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, είναι οι αρχές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων, προειδοποιώντας για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων: Έρχονται καταιγίδες και μποφόρ

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν:

•    Από τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας (Τετάρτη 06-11-2019) τα βορειότερα νησιά του Ιονίου (κυρίως την Κέρκυρα)

•    Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019) την Ήπειρο (κυρίως στα δυτικά τμήματα) και από το μεσημέρι τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και πιθανώς στη Δυτική Στερεά.

•    Τα ισχυρά φαινόμενα αναμένονται μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (07-11-2019)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει όλες τις αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ήδη, η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top