«Όχι» από ΣτΕ σε εννιαόροφο ξενοδοχείο μπροστά από την Ακρόπολη

Κάτοικοι είχαν αντιδράσει έντονα στην προοπτική της κατασκευής του

Ακρόπολη

«Μπλόκο» στα σχέδια για την κατασκευή πολυόροφων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ακρόπολη, βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Με απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου μπήκε «φρένο» στην κατασκευή και του εννιαόροφου ξενοδοχείου στη συμβολή των οδών Τσάμη Καρατάσου και Μισαραλιώτου.

Κάτοικοι είχαν αντιδράσει έντονα στην προοπτική της κατασκευής του, ισχυριζόμενοι ότι θα προκαλούσε οπτική βλάβη στο μνημείο της Ακρόπολης και θα αποτελούσε «παραφωνία» στη δόμηση της περιοχής.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ με δύο αποφάσεις της (2103 και 2102/2019) έκανε εν μέρει δεκτή αίτηση περιοίκων, ακυρώνοντας προέγκριση οικοδομικής άδειας της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Αθηναίων

Ενημέρωση 15.4.2020: Σε ανακοίνωση της η εταιρεία VASACO A.E., η οποία σχεδιάζει την επένδυση στο παραπάνω ξενοδοχείο, αναφέρει ότι:

- " η επένδυσή εντάχθηκε στις 25.4.2019 στον οριστικό πίνακα κατάταξης εγκεκριμένων επενδύσεων του αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, με αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης τον Αντιπρόεδρο της τότε Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη",

- " η απόφαση του ΣτΕ αφορά την ανάκληση για τυπικούς λόγους προέγκρισης οικοδομικής άδειας, χωρίς τίποτε ούτε στην απόφαση αυτή ούτε αλλού να αποκλείει την έκδοση όλων των αναγκαίων αδειών"

- "Η εταιρεία μας κινήθηκε σε όλες τις φάσεις και σε όλα τα σημεία με απόλυτο σεβασμό της νομιμότητας, και το ίδιο πράττει και τώρα"

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top