Ένταση στο φοιτητικό συλλαλητήριο - Μολότοφ και χημικά

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Συγκεντρώσεις και πορείες από το πρωί στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές αψήφισαν την βροχή και διαμαρτυρήθηκαν για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

Φοιτητές με κοντάρια στα χέρια και φορώντας μάσκες επιτέθηκαν στους άντρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν έξω από τη Βουλή, πετώντας μολότοφ. Εκείνοι απάντησαν με ρίψη χημικών διαλύοντας το πλήθος. Οι φοιτητές, ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και επιχείρησαν ξανά να διαλύσουν τον αστυνομικό κλοιό.

Οι φοιτητές διεκδικούν, όπως τονίζουν, «σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και όχι πανεπιστήμιο με "άσυλο"».

Πανελλαδικές: Δύο βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ - Τι αλλάζει

Μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές, λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων, για όσους μείνουν εκτός.

Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων - Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στη συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότεροι από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και Συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα.

Πορεία στη Βουλή θα κάνουν και μέλη του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο για το άσυλο, το οποίο ψηφίζεται σήμερα, ενώ στις 6 το απόγευμα έχουν δώσει ραντεβού στα Προπύλαια αντιρατσιστικές οργανώσεις. 

Ένταση και χημικά στην πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενώ κάνει έκκληση στους οδηγούς να ακολουθούν τις υποδείξεις των τροχονόμων για τη ρύθμιση και διαχείριση της κυκλοφορίας.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top