Μελίσσια: Έντονες αντιδράσεις για την εγκατάσταση προσφύγων

Ρεκόρ στη Λέσβο – Πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν τους 16.859

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε μερίδες του πληθυσμού η εγκατάσταση παιδιών προσφύγων σε σχολεία της χώρας.

Στα Μελίσσια ορισμένοι γονείς πρότειναν να μεταφερθούν τα προσφυγόπουλα στα Ξερονήσια, αντί να εγκατασταθούν στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ.

Αποκλειστικό STAR - Προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν σε 1314 ελληνικά σχολεία

Όλα τα σχολεία της χώρας θα εκπαιδεύσουν προσφυγόπουλα

Όπως θα δείτε και στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, κάτοικοι στα Μελίσσια κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Έχουμε τόσα ξερονήσια. Να τους ρίχνει ένα σούπερ πούμα σάντουιτς να τρώνε και να μη συναγελάζεται το δικό μου το παιδί και το δικά σας που είναι Μελλισιωτόπουλα με μπούργκα.

Ωστόσο η εικόνα αυτή δεν είναι αντιπροσωπευτική. Η κυρία Μαρία Χαιρέτη έχει φούρνο στο Κάτω Χαλάνδρι, πολύ κοντά στο τέταρτο δημοτικό όπου αναμένεται να μεταφερθούν παιδία προσφύγων. Όπως εξηγεί στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η επιχείρησή της εφοδιάζει με ψωμί κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και τώρα.

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ στη Λέσβο – Αγγίζουν τους 17.000 οι πρόσφυγες και οι μετανάστες

Νέο ρεκόρ διαμονής προσφύγων στη Λέσβο σημειώθηκε από το καλοκαίρι του 2015. Σήμερα έφτασαν τους 16.859 σε όλο το νησί. Μόνο στη Μόρια μένουν 14684. Γύρω από το hot-spot, χωρητικότητας 3.200, δημιουργείται μία παραγκούπολη.

Στη σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης, διαπίστωσαν πως είναι εξαιρετικά φιλόδοξος έως αδύνατος, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, για αναχώρηση 10000 προσφύγων ως το τέλος του χρόνου, εξέφρασαν ανησυχίες για νέα ένταση κι αύξηση της εγκληματικότητας  και ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Μετακίνηση προσφύγων δίπλα στους Ακρίτες

Ανάμεσα στα σχολεία όπου σχεδιάζεται να ενσωματωθούν οι ανήλικοι πρόσφυγες, βρίσκονται 19 Δημοτικά και 8 Γυμνάσια στον Έβρο. Κάποια από αυτά είναι σχεδόν απέναντι από τα σύνορα, σε Διδυμότειχο, Λάβαρα, Σουφλί και Φέρες.

Λέρος: SOS από τους γιατρούς σε κέντρο υποδοχής

Στο νησί οι γιατροί ζητούν με έγγραφο να απομακρυνθεί το κέντρο υποδοχής από τον προαύλιο χώρο του Κρατικού Θεραπευτηρίου, όπου μετανάστες συνυπάρχουν με ψυχικά ασθενείς.

«Η εγγύτητα δύο τόσο ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων όπως είναι λογικό και επόμενο, δημιουργεί εντάσεις ανάμεσα σε ασθενείς και φιλοξενούμενους, που ως πάροχοι υπηρεσιών υγείας θα θέλαμε να αποφύγουμε με κάθε κόστος» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top