Όλα τα σχολεία της χώρας θα εκπαιδεύσουν προσφυγόπουλα

Ακόμα και κοσμικά νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Θετικές φαίνεται να είναι οι αντιδράσεις πολλών γονέων στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ενσωματώσει στην κανονική εκπαίδευση όσα προσφυγόπουλα έχουν νόμιμη άδεια παραμονής στη χώρα μας. 

Η λίστα που συνέταξε το υπουργείο περιλαμβάνει 1.314 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, χωρίς εξαιρέσεις, ακόμα και σε περιοχές που ποτέ έως τώρα δεν είχαν φιλοξενήσει πρόσφυγες. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου, 304 γυμνάσια και λύκεια και 1.010 δημοτικά περιλαμβάνονται στον μακρύ κατάλογο του υπουργείου Παιδείας με τα σχολεία που θα  εκπαιδεύσουν τα προσφυγόπουλα τη σχολική χρονιά που διανύουμε.

17χρονος πρόσφυγας έγινε αριστούχος μαθητής χωρίς να μιλά λέξη ελληνικά

Προσφυγόπουλα και σε κοσμικά νησιά

Το φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη αναφέρει σχολεία σε ολόκληρη την χώρα ακόμη και σε περιοχές που ουδέποτε είχαν φιλοξενήσει πρόσφυγες, όπως για παράδειγμα η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Άνδρος, η Σκόπελος, η Ελούντα στην Κρήτη αλλά και πολύ μικρά νησιά όπως η Αντίπαρος. 

Αττική: 349 σχολεία θα υποδεχτούν προσφυγόπουλα

Η κυβέρνηση έχει σκοπό την ενσωμάτωση των προσφύγων αφού πρώτα ξεκαθαρίσει την ήρα από το στάρι. Όσοι δηλαδή διαθέτουν προσφυγικό προφίλ από το αντίστοιχο των οικονομικών μεταναστών.

Προσφυγόπουλα θα φιλοξενηθούν σε όλη τη Δυτική Αττική αν και οι περιοχές εκεί σηκώνουν ήδη μεγάλο βάρος λόγω της εγκληματικότητας, όπως επίσης και σε σχολεία σε τουριστικά μέρη όπως το Πήλιο, η Αράχωβα αλλά και στη Δυτική Μάνη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top