17χρονος πρόσφυγας έγινε αριστούχος μαθητής χωρίς να μιλά λέξη ελληνικά

Περπατούσε 4 μήνες για να φτάσει στον Έβρο - Η συγκλονιστική του ιστορία

Ο Χασανού Ζαμάν από το Μπαγκλαντές που παρήλασε την 28η Οκτωβρίου ως παραστάτης στην ελληνική σημαία, ήταν το πρόσωπο που έκλεψε το χειροκρότημα και τις καρδιές του κόσμου.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τον επισκέφτηκε στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων όπου ζει. Η συγκλονιστική ιστορία του φέρνει δάκρυα στα μάτια. Στα 15 του χρόνια περπάτησε ολομόναχος επί τέσσερις ολόκληρους μήνες, για να φτάσει από το Μπαγκλαντές, μέσω Τουρκίας στην Αλεξανδρούπολη, διανύοντας μια απόσταση 6.000 χιλιομέτρων.

Όλα τα σχολεία της χώρας θα εκπαιδεύσουν προσφυγόπουλα

«Το ταξίδι ήταν πολύ δύσκολο γιατί ανεβαίναμε πολύ ψηλά βουνά και είχα χιόνι, πάγο...Μέναμε σε σπίτια που δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Οι άνθρωποι δεν μιλάγανε καλά» δηλώσε ο Χασανού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το δυσκολότερο ταξίδι της ζωής του, έφερε τον Χασανού στο Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», όπου βρήκε καταφύγιο και στήριξη. Μπορεί να μη γνώριζε λέξη ελληνικά, όμως μέσα σε δύο μόλις χρόνια, κατάφερε να γίνει ο καλύτερος μαθητής της τάξης του και να παρελάσει, ως παραστάτης για το Α'  ΕΠΑΛ Ελληνικού.Εδώ και δύο χρόνια ο Χασανού ζει στον Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανήλικων Προσφύγων «Εστία» μαζί με 20 ακόμη παιδιά. «Εγώ νιώθω πως στην Ελλάδα είμαι ασφαλής. Έχω φίλους στο σχολείο Έλληνες κι από διάφορες χώρες. Θέλω να γίνω προγραμματιστής» δηλώνει ο 17χρονος.

Η τεράστια δύναμη της ψυχής του δείχνει πως ό,τι βάλει στόχο θα το καταφέρει.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top