Άρειος Πάγος: «Όχι» στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί

Η 37χρονη μητέρα ευχαρίστησε το δικαστήριο κλαίγοντας

Σαραρέ Κχαντεμί

«Όχι» στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί στη χώρα της είπε ο Άρειος Πάγος. Η 37χρόνη μητέρα άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου και ξέσπασε σε λυγμούς. «Σας ευχαριστώ» ψιθύρισε. 

Οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι η Σαραρέ δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, εξαφανίζοντας την προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης. Διέταξαν την άρση της κράτησης της και την αποφυλάκιση της εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία. Υιοθέτησαν την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η οποία είπε στο δικαστήριο ότι: «Εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα». Η ίδια είχε δηλώσει πως φοβάται πως αν επιστρέψει στη χώρα της, ο σύζυγός της θα την σκοτώσει και θα πάρει την κηδεμονία του παιδιού της.

Σαραρέ Κχαμεντί: «Αν επιστρέψω στο Ιράν θα με σκοτώσουν»

Υπενθυμίζεται πως η Σαραρέ Κχαντεμί μπήκε στην Ελλάδα τον Ιανουάριο και κρατήθηκε στην Ορεστιάδα, όπου και σήμερα βρίσκεται η 7χρονη κόρη της. Στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού μεταφέρθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Ιρανή έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα, ενώ προβλέπεται να αποφυλακιστεί μέχρι αύριο. 

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Γεωργυζάς

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top