Πέρασμα η Ελλάδα - ΗΠΑ και Ευρώπη «χτενίζουν» το Αιγαίο για τζιχαντιστές!

Ταυτοποιούν με μία τεράστια βάση δεδομένων όσους φτάνουν στην Ελλάδα

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STAR, εδώ και μήνες ΗΠΑ και Ευρώπη καταχωρούν κάθε πρόσωπο ή μαχητή του ισλαμικού κράτους που εμφανίζεται σε βίντεο, Facebook, Instagram κ.λπ. Έτσι, δημιούργησαν μια τεράστια βάση δεδομένων όπου προσπαθούν να ταυτοποιήσουν πρόσωπα που θέλουν να περάσουν μέσω της χώρας μας στην Ευρώπη.

Ψάχνουν... συνταξιδιώτες στο Διαδίκτυο

Το STAR με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ είχε παρουσιάσει τους τρόπους που μαχητές του ISIS προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας. Ένας από αυτούς και ο νεαρός με το οπλοπολυβόλο που πολέμησε στη Συρία με το ψευδώνυμο: «Ο γιός του Ευφράτη». Άφησε πίσω του τα στρατιωτικά ρούχα και μέσω Διαδικτύου προσπάθησε να περάσει κρυφά στην Ελλάδα, μαζί με έναν πρώην συμπολεμιστή του.  

«Είμαι Σύρος στο Λίβανο και πηγαίνω στην Ιντλίμπ στις 22 του μήνα Οκτωβρίου και από την Ιντλίμπ στην Τουρκία κι από την Τουρκία ότι θελήσει ο θεός. Θέλω κι ένα φίλο που θα θελήσει να ταξιδέψουμε μαζί.» είναι μία από τις συνηθισμένες «αγγελίες» που μπορείς να δεις στο Διαδίκτυο.

«Είναι δεκάδες οι Τζιχαντιστές που επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη… είναι στην Ιντλιμπ αλλά και πολλοί φυλακισμένοι οι οποίοι θα επιχειρήσουν να αποδράσουν» δηλώνει στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR ο Μάνος Μεϊμαράκης, ερευνητής θεμάτων διεθνούς ασφάλειας-τρομοκρατίας.

Συρία: Τι λένε οι ΗΠΑ για τους Τζιχαντιστές που απέδρασαν

Der Spiegel: «Η Ελλάδα έχει αυξήσει την επιτήρηση θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων»

Σύμφωνα με το Spiegel πάντως η Ελλάδα εχει ενισχύσει την επιτήρηση των θαλάσσιων και χερσαίωων συνόρων για να εμποδίσει την έλευση τζιχαντιστών στην Ευρώπη. Ειδικότερα το γερμανικό περιοδικό αναφέρει οτι η Αθήνα έχει ενισχύσει με πράκτορες της ΕΥΠ και στελέχη της αντιτρομοκρατικής τα νησιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, ενας τζιχαντιστής πέρασε στην Κω στις αρχές καλοκαιριού προσποιούμενος τον Σύρο πρόσφυγα και μάλιστα ηταν μαζί με το παιδί του.Ο ίδιος ομολόγησε ότι ήταν αρχικά μέλος της Αλ Νούσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στο ISIS έχοντας ενεργό ρόλο στις φρικαλαιότητες του ισλαμικού κράτους στη Ράκα.
  
Οι ίδιοι οι τζιχαντιστές ανεβάζουν στο διαδίκτυο τις θηριωδίες τους. Κομπάζουν, απειλούν. Η σκέψη και μονο ότι κάποιοι απο αυτους θα βρεθουν σε ελληνικο εδαφος, προκαλεί τρόμο!

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top