Δίκη «Χρυσής Αυγής»: «Δεν είχε δομή, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος»

Ομάδες περιφρούρησης «βαφτίστηκαν» τα τάγματα εφόδου

Δείτε το video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Με τις απολογίες του Αρτέμη Ματθαιόπουλου και του Δημήτρη Κουκούτση συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της «Χρυσής Αυγής».

Ο... μουσικολόγος της Χρυσής Αυγής και μπασίστας στο συγκρότημα «Πογκρόμ», Αρτέμης Ματθαιόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει στο δικαστήριο τους στίχους του τραγουδιού «μίλα Ελληνικά ή ψόφα» που έχει στο ρεπερτόριο του. Ακολούθησε όμως τη γραμμή Κασιδιάρη και απέφυγε την απάντηση.

Είναι διασκευή ενός αγγλόφωνου τραγουδιού... Δεν είμαι εδώ για να μιλησω για τραγούδια. Αν τραγουδάω και αν διασκεδάζω, είναι δικό μου θέμα. Δεν παραβιάζω το νόμο.

Αθώος δήλωσε στο δικαστήριο και ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και νυν δημοτικός σύμβουλος στην Καλαμάτα Δημήτρης Κουκούτσης, ο οποίος είπε «δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα γιατί κατηγορούμαι». Σε ερωτήσεις για τη δομή της Χρυσής Αυγής είπε ότι το κόμμα δεν είχε ούτε στρατιωτική, ούτε άλλη δομή. Ήταν όλα στον αέρα και γι’ αυτό κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος. Ο ίδιος αποχώρησε το 2017 για προσωπικούς, όπως είπε, λόγους.

«Έκρινα ότι είχαν εγκλωβιστεί σε μία παλαιοκομματική κατάσταση, ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε όπως τα υπόλοιπα κόμματα, με ξύλινο λόγο».

Στο παρελθόν είχε μιλήσει για τάγματα εφόδου και του ζητήθηκε να εξηγήσει τι ακριβώς εννοούσε. «Παρεξήγηση» είπε.

Αναλυτικά ο διάλογος

Δ. Κουκούτσης - κατηγορούμενος: «Όπου και αν πηγαίναμε, υπήρχε τρομοκρατία. Δεν είναι λογικό κάποια στιγμή να υπερασπιστείς τα γυναικόπαιδα; Να έχεις περιφρούρηση;»

Μαρία Λεπενιώτη - Πρόεδρος: «Είχατε πει για τάγματα εφόδου...»

Δ. Κουκούτσης - κατηγορούμενος: «Απαντούσα σε συγκεκριμένη ερώτηση. Εννοούσα περιφρούρηση».

Στην απολογία του εκθείασε τον Γιάννη Λαγό, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο είχε κομβικό ρόλο σε επιθέσεις ταγμάτων εφόδου στην  περιοχή του Πειραιά. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top