Το '21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες Playmobil

Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

playmobil
Δείτε όσα είπε στο star.gr για την έκθεση  «Το ‘21 αλλιώς» η Γενική Επιμελήτρια Συλλογών του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Νατάσα Καστρίτη

Πώς θα σας φαινόταν αν η Ελληνική Επανάσταση του 1821 με όλες τις ένδοξες και δραματικές στιγμές του Αγώνα αναπαρίστατο με Playmobil; 

Πώς θα έμοιαζαν ο Μάρκος Μπότσαρης, ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Ρήγας Φεραίος, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Αλή Πασάς,  ο Λόρδος Βύρων ή ακόμη και η Έξοδος του Μεσολογγίου σε φιγούρες της αγαπημένης σειράς παιδικού παιχνιδιού; 

«Η πόλη καίγεται»: Συγκινούν οι ζωγραφιές μαθητών Δημοτικού για το Μάτι

Παιδιά μαζί με τους γονείς τους αλλά και μαθητές μαζί με τους δασκάλους ή τους καθηγητές τους από τις 15 Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν... playmobil να αναπαριστούν την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Χάρη στην Έκθεση «Το ‘21 αλλιώς» στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (που στεγάζεται στο κτίριο της Παλιάς Βουλής, στην οδό Σταδίου) που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης μπορούν να κάνουν ένα διαφορετικό ταξίδι στον χρόνο. 

Ιμπραήμ Πασάς

Η έκθεση περιλαμβάνει 24 μικρά και μεγάλα διοράματα και 90 φιγούρες Playmobil που απεικονίζουν σκηνές της Επανάστασης και πρωταγωνιστές του ‘ 21 Έλληνες, Φιλέλληνες και Οθωμανούς, άνδρες και γυναίκες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων. 

Πυρπολισμός τουρκικής φρεγάτας 

«Χρειάστηκε πάρα πολύ δουλειά από τους συλλέκτες. Να φανταστείτε ότι κάθε φιγούρα έχει φτιαχτεί ξεχωριστά από τμήματα άλλων φιγούρων της Playmobil. Καμιά από αυτές δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.  Συνήθως τα φτιάχνουν άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται πάρα πολύ καιρό με αυτή την ιστορία και τους πήρε ουσιαστικά περίπου τρία χρόνια για να ολοκληρωθούν όλα τα προγράμματα» λέει στο star.gr η Γενική Επιμελήτρια Συλλογών του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, Νατάσα Καστρίτη. 

Πυρπολισμός τουρκικής φρεγάτας

Η έκθεση, η οποία ονομάζεται «το ‘21 αλλιώς» φιλοξενείται  στο περιστύλιο της κεντρικής αίθουσας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, όπου διεξάγονταν οι συνεδριάσεις της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων.

Αλή Πασάς

Εκεί, στο κτίριο της Παλιάς Βουλής έχουν δεσπόσει με την παρουσία τους ορισμένες από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Χαρίλαος Τρικούπης.

H έξοδος του Μεσολογγίου

Σε αυτή την αίθουσα διαδραματίστηκε και η πιο δραματική και αμφιλεγόμενη δίκη στην Ελλάδα « Η Δίκη των Έξι» το 1922, λίγο μετά τη Σφαγή της Σμύρνης και τον ξεριζωμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Μικρασιατών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι. 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, όπως ξεκαθάρισε η κα Καστρίτη μιλώντας στο star.gr

Θα είναι ανοικτή για το κοινό από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου έως και τα τέλη Μαΐου και θα λειτουργεί από Τρίτη έως και την Κυριακή, 9:00 - 14:00. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

του Μιχάλη Λαγάνη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top