Ανησυχούν οι ελληνικές αρχές: Η Τουρκία «σπρώχνει» τζιχαντιστές στην Ευρώπη

Η εισβολή των Τούρκων στη Συρία θα προκαλέσει νέο κύμα μεταναστών

Οι ελληνικές αρχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή καθώς ανησυχούν ότι η εισβολή των Τούρκων στη Συρία θα προκαλέσει νέο κύμα μεταναστών, ανάμεσα στους οποίους διεισδύουν Τζιχαντιστές. 

Μετανάστες που ζουν στο κέντρο της Αθήνας αποκαλύπτουν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Βαγγέλη Γκούμα πως έχουν δει με τα μάτια τους τις φρικαλεότητες των τζιχαντιστών. Κάποιοι από αυτούς  έζησαν με τους μαχητές του ισλαμικού Κράτους.

Έχω πυροβολήσει Αμερικανό. Ήμουν μικρός. Από 14 χρονών ήμουν τζιχαντιστής. Μαθαίνουμε ότι Αμερικανοί ήρθαν στην πατρίδα μου και θέλουν να κάνουν πόλεμο.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, υπάρχει έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη ραγδαία αύξηση μετακίνησης ακραίων στοιχείων προς την Ευρώπη. Από τη μια οι Κούρδοι αντάρτες που θα πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.  Κι από την άλλη το μεγάλο πρόβλημα, οι χιλιάδες Τζιχαντιστές, πολλοί από τους οποίους έχουν και ευρωπαϊκά διαβατήρια. Αυτοί πιθανότατα θα περάσουν στην Ευρώπη,  διασχίζοντας τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Άνδρες με σκληρή στρατιωτική εκπαίδευση και εμπειρία στα πεδία μάχης. Για τις ευρωπαϊκές υπηρεσίας ασφαλείας, πολλοί από αυτούς αποτελούν σοβαρή απειλή για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες. 

 «Έκρηξη» στις αφίξεις Αφγανών το 2019

Στις αφίξεις στα νησιά το τελευταίο τρίμηνο  κυριαρχούν οι Αφγανοί.  Έφτασαν τους  6.586, 3.755 είναι  Σύροι και 3.069 από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής

Κως: Άθλιες οι συνθήκες για τους μετανάστες

Σκουπίδια, μια κατσαρόλα στα ξύλα, πρόχειρα παραπήγματα από χαρτόκουτες  για να  περάσουν το χειμώνα  οι πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Κω. 

Οι συνθήκες έξω από το χοτ σποτ εδώ Πυλί είναι άθλιες. Στοιβαγμένες οικογένειες,  μικρά παιδιά ακόμη και μωρά. 

Χθες περίπου πεντακόσιοι πρόσφυγες, που έφτασαν τις τελευταίες μέρες στη Σύμη από τα τουρκικά παράλια, μεταφέρθηκαν στον Πειραιά  με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top