Δημόσια νοσοκομεία:Βαφτίζουν τις πλαστικές επεμβάσεις «έκτακτα περιστατικά»

Μικρότερο κόστος και τα χρήματα στην τσέπη των γιατρών

Την ώρα που οι λίστες των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων στα δημόσια νοσοκομεία μεγαλώνουν λόγω έλλειψης προσωπικού, γιατροί πραγματοποιούν αισθητικές επεμβάσεις, παρουσιάζοντας ως έκτακτα περιστατικά την πλαστική επέμβαση στη μύτη ή στο στήθος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha.

Ενδεικτικά μια επέμβαση πλαστικής στήθους σε ιδιωτική κλινική κοστίζει 3.000-4.000 ευρώ, ενώ σε δημόσιο νοσοκομείο 1.000-1.500 ευρώ, τα οποία μπαίνουν στην τσέπη των γιατρών.

«Ήξερα άλλους που είχαν πάει  και μου είχαν πει εφόσον δεν έχεις θέμα σοβαρό μην πληρώσεις τόσα λεφτά, πήγαινε εκεί. Δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις 4.000 ευρώ» λέει καταγγέλουσα στον Alpha, σημειώνοντας ότι ο γιατρός της είχε ζητήσει 300 ευρώ.

Mάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι γιατροί παραποιούν τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς παρουσιάζοντάς τα ως πάθηση στη σκολίωση διαφράγματος ή στους υποπλαστικούς μαστούς. 

Στα νοσοκομεία της Περιφέρειας οι αισθητικές επεμβάσεις πραγματοποιούνται με μεγαλύτερη συχνότητα. Όπως καταγγέλουν ασθενείς εκτός από τους χειρουργούς, στο κόλπο βρίσκονται και αναισθησιολόγοι.

Το υπουργείο Υγείας έχει βάλει στο μικροσκόπιο τέτοιου είδους επεμβάσεις και οι ελεγκτές δημόσιας υγείας ξεσκονίζουν φακέλους, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ρεπορτάζ.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top