Οι πρώτες 3D διαβάσεις έξω από σχολεία

Η χρήσιμη οφθαλμαπάτη που είναι για το καλό σας

Δείτε τι λέει γονιός στο star.gr για τις τρισδιάστατες διαβάσεις

Πόσες φορές δεν έχετε δει ασυνείδητους οδηγούς να αναπτύσσουν ταχύτητα μπροστά από σχολεία; Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει σπινιαρίσματα ή και απότομα φρεναρίσματα έξω από σχολεία που σας έχουν τρομοκρατήσει; Επειδή λοιπόν η οδική ασφάλεια είναι ζητούμενο, κυρίως έξω από τα σχολεία δημιουργήθηκαν οι πρώτες 3D διαβάσεις, ώστε να ευαισθητοποιηθούμε όλοι στο ζήτημα της ασφάλειας στους δρόμους. 

Η αρχή έγινε στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο και στο 2ο Νηπιαγωγείο της περιοχής. Περιμετρικά των κτιρίων δημιουργήθηκαν τρισδιάστατες διαβάσεις, που δημιουργούν μια χρήσιμη οφθαλμαπάτη που… «φρενάρει» τους βιαστικούς οδηγούς. 

Οι κάθε διάβαση μοιάζει να αιωρείται από τον δρόμο κι έτσι οι οδηγοί αναγκάζονται να μειώσουν ταχύτητα όταν πλησιάζουν στα σχολεία. 

Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.

«Δεν έχω δει κάτι τέτοιο ποτέ ξανά. Κατάγομαι από τη Γερμανία κι εκεί δεν έχουμε κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι βλέποντάς τες οι οδηγοί μειώνουν ταχύτητα. Κατά τη γνώμη μου είναι χρήσιμο οτιδήποτε βοηθά στο να μειώσουμε ταχύτητα γύρω από τα σχολεία», είπε στο star.gr ο γονιός ενός μαθητής στα σχολεία του Χαλανδρίου. 

Στην Ελλάδα, η ιδέα για τη δημιουργία των τρισδιάστατων διαβάσεων ανήκει σε μια ομάδα καλλιτεχνών της Urban Act, που σε συνεργασία με την Ok! Anytime Markets κατάφεραν να την υλοποιήσουν. 

Στόχος είναι να δημιουργηθούν και άλλες τέτοιες διαβάσεις σε σχολεία της Αθήνας για τη μεγαλύτερη ασφάλεια των μαθητών.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top