Trafficking: Μαρτύριο για νεαρά κορίτσια - Με 10€ έβλεπαν 40 πελάτες!

Τα κρατούσαν έγκλειστα και τα απειλούσαν- Κέρδη 100.000€ από την καθεμία

Βίντεο από τη συνέντευξη τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Κύκλωμα trafficking εξάρθρωσε η ελληνική αστυνομία. Θύματα έξι νεαρές αλλοδαπές κοπέλες, ακόμα και ανήλικες, που τις ανάγκαζαν να εκδίδονται. Κάθε κορίτσι μπορεί να έβλεπε και 40 πελάτες τη μέρα, με αμοιβή 10 έως 20 ευρώ!

Ανεξέλεγκτη η δράση των μαστροπών - Σοκαριστικά τα στοιχεία trafficking στη χώρα μας

Οι λεπτομέρειες πίσω από τη δράση του κυκλώματος είναι συγκλονιστικές. Αρχηγοί της οργάνωσης ήταν ένα ζευγάρι Αλβανών. Στο όνομα του άνδρα είχε συσταθεί νόμιμη εταιρεία, μέσω της οποίας δρούσε το κύκλωμα από το 2015. Είχαν αγοραστεί, λοιπόν, με περιουσιακά στοιχεία της γυναίκας τρεις οίκοι ανοχής στην Αθήνα (Κυψέλη και Μεταξουργείο), ένα εστιατόριο στη Μήλο κι ένα οικόπεδο στα Χανιά. Μέσω αυτών των αγορών γινόταν ξέπλυμα χρήματος, αφού η εμπορία των κοριτσιών επέφερε στο ζευγάρι των Αλβανών κέρδη εκατομμυρίων ευρώ!

Κέρδη 100.000 ευρώ από την κάθε κοπέλα μέσα σ’ ένα τρίμηνο

Υπολογίζεται ότι μέσα σε τρεις μήνες η κάθε κοπέλα απέφερε στο κύκλωμα κέρδη 100.000 ευρώ, από τα οποία εκείνη αμοιβόταν με 4.000 ευρώ.

Τα κορίτσια -οι μικρότερες σε ηλικία είναι 16 ετών και 18,5 σήμερα- δεν εκδίδονταν σε οίκους ανοχής, αλλά σε νοικιασμένα σπίτια- κρησφύγετα στην Αθήνα. Ήταν υπό αυστηρή επιτήρηση, αφού παντού στους χώρους υπήρχαν κάμερες ασφαλείας. Τις απειλούσαν και κρατούσαν σε συγκεκριμένο χώρο τα κινητά και τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Μάλιστα, τους επέτρεπαν μόνο υπό επιτήρηση να επικοινωνούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα, προσποιούμενες ότι όλα ήταν καλά. 

Ρόλο φύλακα είχε τόσο το προσωπικό των οίκων ανοχής, όσο και οι οδηγοί που τις μετέφεραν σε συγκεκριμένα ραντεβού. 

«Ελάτε στην Ελλάδα… ως οικιακές βοηθοί»

Με το πρόσχημα της εργασίας ως οικιακοί βοηθοί, το κύκλωμα έφερνε τα κορίτσια στην Ελλάδα. Σ’αυτό βοήθησαν μέλη άλλης σπείρας από τη Μολδαβία. Στη συνέχεια τις κρατούσαν έγκλειστες, με σκοπό να τις εκδίδουν για χρονικό διάστημα από τέσσερις μήνες και πάνω. 

Μια κοπέλα κατάφερε να ξεφύγει… και αποκάλυψε το κύκλωμα

Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε όταν μια από τις κοπέλες κατάφερε να ξεφύγει από τον φύλακα και να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με συγγενή της στη Μολδαβία, αποκαλύπτοντάς του το τι συνέβαινε στην πραγματικότητα. Έτσι, η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του. 

Υπέγραφαν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης

Όπως αποκαλύφθηκε, υποχρέωναν τα κορίτσια να συνάπτουν εικονικά σύμφωνα συμβίωσης με Έλληνες πολίτες, προκειμένου να ανανεώνουν τη βίζα τους. Οι Έλληνες πολίτες, δε, αμείβονταν για τις «υπηρεσίες» τους στο κύκλωμα.  Συνολικά έγιναν τέσσερα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης. 

Με γυναικολογικά προβλήματα οι περισσότερες κοπέλες

Όπως διαπιστώθηκε, κάποια κορίτσια αντιμετωπίζουν σοβαρά γυναικολογικά προβλήματα. Ένα από αυτά, μάλιστα, χρειάστηκε να νοσηλευτεί, καθώς παρά το πρόβλημα υγείας, αναγκαζόταν σε συνευρέσεις. Επίσης, χορηγούσαν χάπια στα κορίτσια, προκειμένου να διακόψουν την έμμηνο ρήση τους.

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Επιμέλεια: Σοφία Βάγκα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top