Παιδοκτόνος Πετρούπολης: Ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε τη μάνα της στη δίκη

Οι καταθέσεις των μαρτύρων- Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου

Με τις καταθέσεις μαρτύρων ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, η δίκη της παιδοκτόνου της Πετρούπολης, καθώς και της 56χρονης μητέρας της, η οποία κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα. Η 20χρονη σήμερα κοπέλα, εμφανίστηκε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τον αδελφό της.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 7 Οκτωβρίου εξαιτίας κωλύματος της ψυχιάτρου – πραγματογνώμονα, η οποία εξέτασε την 19χρονη και διαπίστωσε ότι πάσχει από βαριά ψυχική νόσο και χρόνιο υποθυρεοειδισμό. 

Ξέσπασαν σε κλάματα μάνα και κόρη

Οι δύο γυναίκες ξέσπασαν σε κλάματα, όταν συναντήθηκαν. Κατά την έναρξη της δίκης, η παιδοκτόνος ήταν σκεπτική και κρατούσε ένα κομποσκοίνι, το οποίο γύριζε συνεχώς στα χέρια της κόμπο-κόμπο. Όταν το δικαστήριο διέκοψε για μικρό διάλειμμα, η 19χρονη και η μητέρα της, που βρίσκονταν αντικριστά στο ειδώλιο, με δάκρυα στα μάτια προσπαθούσαν να δώσουν κουράγιο η μία στην άλλη.

Η 56χρονη βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς μετά τη διακοπή της δίκης, επέστρεψε στη φυλακή.
 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο γυναίκες για τον θάνατο του βρέφους είναι βαρύτατες και οι ποινές μπορεί να επιφέρουν μέχρι και ισόβια.

Πετρούπολη:«Σκότωσα το μωρό λόγω ψυχικής νόσου που προέκυψε από τον τοκετό»

Τι υποστήριξε ο δικηγόρος των δύο γυναικών

Ο συνήγορος της παιδοκτόνου και της μητέρας της, Σπύρος Δημητρίου, ζήτησε στον πρόλογό του να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε από κοινού παιδοκτονία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του star.gr, Μιχάλη Λαγάνη, o δικηγόρος είπε για τη 19χρονη ότι πάσχει από βαριά ψυχική νόσο και δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την πράξη της. Δηλώνει δε ένοχη και λέει πως για την κοινή γνώμη τα εγκλήματα της πρέπει να τιμωρηθούν.

Όσον αφορά στη μητέρα της, ο δικηγόρος τους υποστήριξε ότι δεν είχε συνεργεία στον θάνατο του παιδιού και η κατηγορία σε βάρος της θα πρέπει να μετατραπεί από ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, σε υπόθαλψη της πρώτης κατηγορουμένης. Επίσης, ότι θα πρέπει να της αναγνωριστεί ο πρότερος έντιμος βίος, καθώς επίσης και η καλή διαγωγή κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων

Πρώτος κατέθεσε εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ, ο οποίος είπε «Πλησίασα τον κάδο. Είδα το μωρό, δεν ήταν εν ζωή. Ήταν παγωμένο σε ακαμψία και γυμνό». Δε θυμόταν όμως αν στο στόμα του είχε χαρτοπετσέτες ή αν το άκουσε μετά από την τηλεόραση.

Στη συνέχεια, κατέθεσε το ζευγάρι που διαπίστωσε ότι όντως στον κάδο ήταν ένα μωρό και κάλεσαν την αστυνομία.

«Μένω στον πρώτο όροφο και βλέπω τον κάδο. Το πρωί στις 26 Φεβρουαρίου είχε κατέβει η γυναίκα μου μ’ έναν άδειο τενεκέ λάδι για να το δώσει σε κάποιον ρακοσυλλέκτη. Είδα έναν αλλοδαπό να φθάνει μ’ ένα μηχανάκι και να ανοίγει τον κάδο. Πλησιάζοντάς τον για να τον ρωτήσει αν θέλει τον τενεκέ,  τον ακούει να λέει επίμονα: “κουβά-μωρό, κουβά – μωρό”. Τον είδε ανήσυχο και με φώναξε να κατεβώ κι εγώ κάτω να δω τι συμβαίνει» περιγράφει ο ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής και συνεχίζει:

«Κατέβηκα άνοιξα το καπάκι και τότε είδα το μωρό στη σακούλα και γύρω κάτι σαν κουρτίνα. Το έπιασα και είδα ότι ήταν νεκρό. Είχε μέσα στο στοματάκι του χαρτοπετσέτες και ήταν παγωμένο. Η σύζυγός μου έτρεξε στο σπίτι και κάλεσε την αστυνομία. Από εκείνη την ημέρα τόσο εγώ, όσο και η γυναίκα μου, αναρωτιόμαστε ποιος μπορεί να το έκανε, έως ότου μάθαμε από την αστυνομία ότι είχε βρει τον ένοχο»

Ο μάρτυρας είπε ότι δεν είχε δει ποτέ ούτε το κορίτσι, ούτε τη μητέρα της. «Έχει λύκειο σχεδόν δίπλα στο σημείο όπου βρίσκεται ο κάδος κι από εκεί περνούν καθημερινά πάρα πολλά παιδιά» σημείωσε.

Τα λεγόμενα του μάρτυρα επιβεβαίωσε και η σύζυγός του, υποστηρίζοντας πως ούτε και η ίδια γνώριζε τη μητέρα και την κόρη, παρότι έμαθε εκ τω υστέρων πως μένουν σε κοντινή απόσταση.

Το χρονικό

Τον Φεβρουάριο του 2018 ένας ρακοσυλλέκτης εντοπίζει σε κάδο σκουπιδιών ένα βρέφος μέσα σε πλαστική σακούλα. Καλεί την αστυνομία κι αμέσως ξεκινά η έρευνα. Η είδηση προκαλεί σοκ στους κατοίκους της γειτονιάς, που σπεύδουν να αφήσουν ένα λουλούδι στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο αγοράκι. 

Η 19χρονη παιδοκτόνος και η 56χρονη μητέρα της

Η στιγμή που η 19χρονη παιδοκτόνος της Πετρούπολης οδηγείται στη φυλακή

Πετρούπολη: «Δεν ήμουν εγώ όταν σκότωνα το μωρό μου, ζητώ συγγνώμη»

Περνούν τρεις μήνες και οι αρχές φτάνουν στα ίχνη της 19χρονης. Τη συλλαμβάνουν μαζί με την 56χρονη μητέρα της.

Τι είπαν οι δύο γυναίκες στις αρχές

Όπως υποστήριξε τότε η νεαρή, γέννησε στην μπανιέρα του σπιτιού της και θήλασε το μωρό της, το οποίο μετά εμφάνισε αιμορραγία. Εκείνη προσπάθησε να τη σταματήσει, του έβαλε χαρτιά μέσα στο στόμα του και τύλιξε ένα σχοινί γύρω από τον λαιμό του για να το κάνει να αντιδράσει. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια τη μητέρα της πέταξαν το μωρό σε κάδο σκουπιδιών.

Η γυναίκα είπε πως δε γνώριζε ότι είναι έγκυος μέχρι και τον 7ο μήνα της κύησης, ενώ περιέγραψε το δράμα της, καθώς ήταν ορφανή από πατέρα και συντηρούσε την οικογένειά της. Ισχυρίστηκε επίσης ότι έβλεπε το μωρό αυτό σαν απειλή κι αισθανόταν ότι έπρεπε να το εξαφανίσει.

Πετρούπολη: «Με έθαψαν κι έμενα ζωντανό», λέει ο αδελφός της 18χρονης

Η μητέρα της κατέθεσε ότι δε γνώριζε τίποτα για την εγκυμοσύνη μέχρι την ώρα του τοκετού και ότι πήρε το μωρό και το πέταξε στα σκουπίδια.

Ο κάδος όπου βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο αγοράκι

Η αρχική απόφαση-καταπέλτης για τις κατηγορούμενες

Αποφασίζεται από τη Δικαιοσύνη ο κατ’ οίκον περιορισμός της 19χρονης και στη συνέχεια η ίδια κρίνεται προφυλακιστέα. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών είναι καταπέλτης. Αναφέρει ότι «οι δύο κατηγορούμενες μητέρα και κόρη τέλεσαν την πράξη ανθρωποκτονίας με πρόθεση. Όλα τα ευρήματα δεν επιτρέπουν καμία αμφιβολία στο ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε με πρόθεση».

Πετρούπολη: Αποφυλακίζεται η 19χρονη που πέταξε στα σκουπίδια το μωρό της

Η «Μήδεια» της Πετρούπολης ζητά να αποφυλακιστεί - Τι επικαλείται

«Έπασχα από επιλόχειο κατάθλιψη» - Τι είπε στον ανακριτή η 18χρονη που σκότωσε το βρέφος στην Πετρούπολη

Η 19χρονη επικαλείται επιλόχειο κατάθλιψη. Τον Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίζεται. «Έχω έρθει πάρα πολύ κοντά στον Θεό. Αναζητώ τη συγχώρεσή του και της κοινωνίας. Πιστεύω ότι όλοι στη ζωή τους έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και αυτό θέλω και για μένα. Να μπορέσω κάποια στιγμή να πάω σχολείο, να σπουδάσω, να βρω μια δουλειά», ήταν τα τελευταία λόγια της μετά την αποφυλάκισή της.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top