Κρήτη: Βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο κάτω από μπάλες με τριφύλλι

Έτσι δρούσε το κύκλωμα διακίνησης καλάσνικοφ

Τουλάχιστον 16 άτομα εμπλέκονται στο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας όπλων και πυρομαχικών που εξαρθρώθηκε μετά από επιχείρηση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στα Χανιά. 

Αυτό την έρευνα προέκυψε ότι το κύκλωμα διακινούσε τα όπλα από την Αλβανία και από τον Νοέμβριο του 2018 είχε κάνει τέσσερις εισαγωγές απροσδιόριστου αριθμού πυρομαχικών. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, στο κύκλωμα συμμετείχαν 11 Έλληνες, από τους οποίους συνελήφθησαν οι έξι, ηλικίας 59, 55, 54, 42, 31 και 64 ετών. Επίσης συμμετείχαν πέντε αλλοδαποί που αποτελούσαν δύο πυρήνες, έναν στην Αλβανία κι έναν στην Κρήτη. 

Ο πυρήνας της Αλβανίας αναλάμβανε να συγκεντρώνει όπλα και πυρομαχικά, ενώ ο πυρήνας της Κρήτης έκανε τις παραγγελίες και αναλάμβανε την παραλαβή, τη μεταφορά και την παράδοση των όπλων στους ενδιαφερόμενους. 

Η μεταφορά γινόταν με Ι.Χ. φορτηγό που οδηγούσε ο 54χρονος και προπορευόταν ένα Ι.Χ. με οδηγό τον 59χρονο, ο οποίος παραλάμβανε το παράνομο εμπόρευμα απευθείας από τους προμηθευτές στην Αλβανία ή κρησφύγετα σε βοσκότοπους που χρησιμοποιούσε ο 55χρονος στην Ήπειρο ή σε άλλα σημεία στην δυτική Μακεδονία.

Το φορτηγό που οδηγούσε ο 54χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο το Σάββατο, μόλις αποβιβάστηκε στα Χανιά από το πλοίο της γραμμής. Κάτω από μπάλες με τριφύλλι, βρέθηκαν τέσσερα πολεμικά όπλα τύπου Καλάσνικοφ, έξι γεμιστήρες, τέσσερα κλείστρα και δυο εξωλκείς και 122.566 φυσίγγια για πολεμικό όπλο τύπου Kalashnikov, όλα για πολεμικό τυφέκιο του ίδιου τύπου, από την πώληση των οποίων τα μέλη της εγκληματικής ομάδας θα αποκόμιζαν 232.000 ευρώ.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια του 55χρονου στην Θεσπρωτία και του 64ρονου στην Κοζάνη και του 31χρονου και του 42χρονου στο Ρέθυμνο, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν σε αυτό των δυο πρώτων ένα πολεμικό όπλο, πλήθος κινητών και καρτών τηλεφωνικών συνδέσεων και ένα κυνηγετικό όπλο. 

Στο σπίτι των άλλων δυο κατασχέθηκαν φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, δυο γεμιστήρες, 20 κροτίδες, δυο θήκες πιστολιού, κουτιά με υλικά καθαρισμού όπλων, πλήθος κινητών και ένα κυνηγετικό όπλο.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top