Εξάρχεια: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού και ληστείας έπεσε καθηγητής Πανεπιστημίου

Αντιεξουσιαστές απειλούν με αντίποινα σε τυχόν εισβολή της αστυνομίας

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού και ληστείας έπεσε καθηγητής Πανεπιστημίου στα Εξάρχεια. Την ίδια ώρα, αντιεξουσιαστές απειλούν μέσω διαδικτύου σε τυχόν εισβολή της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίριο της περιοχής. 

Είχε στα χέρια του έναν απλό χαρτοφύλακα με προσωπικά του έγγραφα. Όμως για τους έξι νεαρούς, στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια, ο 48χρονος καθηγητής ήταν εύκολος στόχος σε μια περιοχή που δύσκολα κάποιος κακοποιός θα πέσει πάνω σε αστυνομικό.

Ο τραυματίας καθηγητής περίγραψε τη σκηνή της επίθεσης με τον πιο γλαφυρό τρόπο.

«Με κλωτσούσαν και τα έξι άτομα μαζί. Δεν αντιστάθηκα καθόλου και όμως εκείνοι συνέχιζαν να με χτυπούν. Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το αστυνομικό τμήμα. Τα Εξάρχεια ήταν, και θα παραμείνουν, άβατο. Κανείς δε με βοήθησε και αυτοί δε φοβούνται τίποτα»
Οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων περιμένουν να έρθει η μέρα που θα μπορούν να ζουν σαν... κανονικοί άνθρωποι και όχι σαν θεατές της αντιπαράθεσης αστυνομίας και αντιεξουσιαστών.

ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ

Φαίνεται όμως ότι οι επεμβάσεις της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια έχουν προκαλέσει την αντίδραση του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μάλιστα, εάν από τα ηγετικά στελέχη απειλεί μέσω διαδικτύου για αντιδράσεις, αν η αστυνομία τολμήσει να μπει στο κτίριο του Κ ΒΟΞ, που θεωρείται το αρχηγείο της συγκεκριμένης ομάδας.

«Δεν έχουμε σκοπό να εισβάλουμε στη Βουλή για τρίτη φορά. Τσάμπα τραβιέστε. Τα σημεία παρέμβασης μας έχουν βρεθεί έχουν σχεδιαστεί είναι πολλά και είναι αλλού. Πολλά από αυτά θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ. Δε θα ενεργοποιηθούν αν δε γίνει εισβολή στο ΒΟΞ. Υπάρχει ένα σχοινί και δύο πλευρές που το τραβάνε. Αν κοπεί το σχοινί θα πέσουμε όλοι» 

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στα στενά και στα υπό κατάληψη κτίρια των Εξαρχείων.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top