Μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα - Εκκενώνονται δύο χωριά

Λέρος: Εγκλωβίστηκαν λουόμενοι - Φωτιές σε Αρκαδία, Ηλεία και Ασπρόπυργο

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην Κέρκυρα.  Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κρητικά Κέρκυρας φαίνεται να δυναμώνει, καθώς ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο. Πληροφορίες λένε πως δόθηκε εντολή εκκένωσης σε δύο γειτονικά χωριά.

Σύμφωνα με το startmediacorfu, που επικαλείται επικοινωνία με την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας , Νικολέτα Πανδή, τονίζεται πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι .

Βίντεο από CorfuTV

Σύμφωνα με την ίδια, θα διατεθούν και δυο πούλμαν του Υπεραστικού ΚΤΕΛ για να μετακινήσουν τους κατοίκους. Στην Κέρκυρα έρχονται και καναντέρ για την κατάσβεση της φωτιάς καθώς λόγω των ανέμων είναι αδύνατη η συνδρομή των Πεζετέλ.

Φωτιά στη Λέρο

Mεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε  νωρίτερα το μεσημέρι στη Μερικιά Λακκίου, στη Λέρο κατακαίοντας το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού. Η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 50-60 πολίτες εγκλωβίστηκαν στην παραλία, καθώς λόγω της φωτιάς έκλεισε ο δρόμος της περιοχής. Ωστόσο, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, οι λουόμενοι παρέμειναν ψύχραιμοι και συνεργάσιμοι. Εν τέλει, μεταφέρθηκαν με σκάφος του Λιμενικού σε ασφαλές σημείο.

Ακόμη, το νοσοκομείο Λέρου εκκενώθηκε, σύμφωνα με το lerosnews, για καθαρά προληπτικούς λόγους, αφού η πυρκαγιά βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Στο νησί δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο, παρά μόνο ένας εποχικός πυροσβέστης που κινητοποιήθηκε άμεσα μαζί με υπαλλήλους του δήμου και υδροφόρες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενώ στο νησί έχει ήδη μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες, με σούπερ πούμα από τη Σάμο και 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού. 

 

 

 

Πυρκαγιά στην Αρκαδία

Πυρκαγιά ξέσπασε επίσης, σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

 

 

 

Πυρκαγιά στην Ηλεία

Ακόμα, αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.

 

 

Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top