Η τελευταία «πτήση» του πιλότου -Συντετριμμένη η οικογένειά του στην κηδεία

Κατέρρευσε στην αγκαλιά των αδελφών της η κόρη του

Δείτε το βίντεο από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του άτυχου πιλότου, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο δυστύχημα που σημειώθηκε στον Πόρο την Τρίτη, όταν το ελικόπτερο που πιλοτάριζε συνετρίβη.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μάνδρα.

Η οικογένεια του ήταν συγκλονισμένη. Όπως φαίνεται στα πλάνα του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star, η κόρη του άτυχου κυβερνήτη καταρρέει στην αγκαλιά των αδελφών της που την κρατάνε σφιχτά. Σπαράζει. Χαϊδευει και φιλάει τον πατέρα της για τελευταία φορά. 

Τραγική φιγούρα και η δεύτερη σύζυγος του Νίκου Καρυστινού. Κρατάει σφιχτά στα χέρια της, την φωτογραφία του, αγκαλιάζει το φέρετρο που είναι τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη. 

Συγκινεί η χήρα του πιλότου: «Δε θα με ξαναπάρει στην αγκαλιά του»


Ραγίζουν καρδιές τα μηνύματα αποχαιρετισμού 

Εντωμεταξύ, συγκίνηση προκαλούν τα μηνύματα αποχαιρετισμού.  Η πρώην σύζυγος του πιλότου ανέφερε για τον πατέρα των παιδιών της: 

«Δεν έχει τέλος ο πόνος, σε θυμάμαι νεαρό με το αγαπημένο σου μπολντορ, το 900, σε χαρές, σε λύπες, σε ταξίδια, στιγμές, στιγμές, μιας ζωής τόσων χρόνων. Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο σε αποχαιρετώ με αγάπη. Ήσουν καλός άνθρωπος για όλους μας. Άξιζες και είναι άδικο. 7 χιλιάδες ώρες πτήσης στην Πολεμική Αεροπορία με αεροπλάνα και ελικόπτερα, η ζωή σου όλη. Ήσουν και θα είσαι ο καλύτερος πατέρας, τα παιδιά μας ήταν και είναι υπερήφανα που είσαι πατέρας τους, Άδικα χάθηκες στους ουρανούς που πάντα λάτρευες. Η ευχή σου να ακολουθεί τα παιδιά μας πάντα, έκανες τόσα όνειρα για αυτά, αλλά η μοίρα σου άλλα έγραψε. Καλό ταξίδι, καλό παράδεισο, γιατί εκεί που θα πας δεν θα ξεχαστείς. Τα παιδιά και τα μικρά τους είναι η συνέχειά σου. Καλό ταξίδι Νίκο μου», έγραψε η σύζυγός του στο Facebook. 

Πρώην σύζυγος πιλότου: «Αφιερωμένο στον Αετό, στον πατέρα των παιδιών μου»

Δυστύχημα Πόρος: Συγκινεί η κόρη του πιλότου - «Δε σου άξιζε πατέρα μου»

Συγκλονιστικό ήταν και το μήνυμα της κόρης του, ενώ ο γιος του μίλησε με συγκινητικά λόγια στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

«Σαν αετός θα τον θυμόμαστε, σαν αετός έφυγε. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας καταπληκτικός πατέρας και ήμουν τυχερός που τον έζησα» είπε ο Γρηγόρης Καρυστινός.

Γιος πιλότου: «Κατάφερε να επιβιώσει από τα Ίμια και χάθηκε στον Πόρο»

Το ανατριχιαστικό είναι ότι πέντε λεπτά πριν φύγει από τη ζωή είχε στείλει φωτογραφίες στα παιδιά του, κάτι το οποίο δεν είχε κάνε ποτέ ξανά, ενώ πριν 15 μήνες περίπου είχε επισημάνει τους κινδύνους με τα καλώδια. 

«Το σημείο το οποίο χτύπησε το γνώριζε πολύ καλά και πολλές φορές μας είχε πει, «αυτά τα καλώδια εκεί στον Πόρο κάθε φορά που περνάω με ανατριχιάζουν. Το ελικοδρόμιο είναι ένα χωράφι».

Το χρονικό της συντριβής του ελικοπτέρου

Η τραγική συντριβή του Agusta A109C συνέβη περίπου στις 15:40 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, για άγνωστο λόγο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά έγινε η συντριβή στη θάλασσα, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους ο Έλληνας πιλότος και οι δύο Ρώσοι επιβάτες.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τρίτης, οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών ανέσυραν τις σορούς των δύο Ρώσων επιβατών αλλά και του Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου, που προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που οι δύτες του Λιμενικού εντόπισαν μια «τσαλακωμένη» καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, που εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων, εκτελούσε πτήση αεροταξί και σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, ερχόταν από το Κρανίδι προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει τους δύο Ρώσους επιβάτες. 

Δείτε το δελτίο του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top