Σε ύφεση και οριοθετημένη η πυρκαγιά στην Εύβοια

Μετά την πυρκαγιά κίνδυνος πλημμύρας

Φωτιά στην Εύβοια: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους τρεις υπόπτους

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι από το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13 Αυγούστου στην περιοχή «Αγριλίτσας» του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων Εύβοιας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Εύβοια: Αποζημιώσεις θα δοθούν στους αγρότες για την πυρκαγιά


Φωτιά στην Εύβοια: Άρση τηλεφωνικού απορρήτου για τους τρεις υπόπτους

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Copernicus Emergency Management Service/Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ενεργοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στην περιοχή έχει καεί συνολική έκταση 23.565 στρεμμάτων.

Στην περιοχή συνεχίζουν να βρίσκονται και να εργάζονται εντός των καμένων εκτάσεων, καθώς και για τη διασφάλιση της περιμέτρου της πυρκαγιάς 160 πυροσβέστες με 80 οχήματα, 140 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας. Από αέρος επιτηρεί επίσης, ένα ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου «Sikorsky S-64», ώστε να υπάρξει άμεση επέμβαση αν και όπου παρατηρηθεί αναζωπύρωση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η τελική εκτίμηση του μεγέθους της πληγείσας περιοχής θα ολοκληρωθεί άμεσα από τις αρμόδιες εθνικές αρχές.

Μετά την πυρκαγιά κίνδυνος πλημμύρας

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Τον κώδωνα του κίνδυνου κρούουν οι επιστήμονες καθώς οι καμένες εκτάσεις από την πυρκαγιά της Εύβοιας ευνοούν τα πλημμυρικά φαινόμενα. Ο Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας εξηγεί στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σύντομα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top