Απάτη με προγράμματα ΕΣΠΑ: Στη φυλακή 23χρονη - Δηλώνει αθώα

Μιλάει αποκλειστικά στο Star και υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα πλεκτάνης

Θύμα πλεκτάνης υποστηρίζει ότι έπεσε μία 23χρονη κοπέλα που κατηγορείται ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες τάζοντας προγράμματα ΕΣΠΑ. 

Η Βαρβάρα Γεωργίου στα 23 της χρόνια βρέθηκε προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό καθώς σύμφωνα με τις Aρχές συμμετείχε σε σπείρα που ξάφριζε δεκάδες ιερείς ξενοδόχους και επιχειρηματίες σε όλη την Ελλάδα  μέσω ψεύτικων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από δυο μήνες  και συνελήφθησαν 15  άτομα. Ανάμεσά τους και η νεαρή κοπέλα, η οποία  μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την Τασούλα Παπανικολάου μέσα από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. 

Είμαι αθώα σε όλη αυτή την πλεκτάνη. Είμαι αθώα  για τον λόγο ότι δεν είχα ανάγκη να κάνω κάτι τέτοιο. 

Την ημέρα που με πήρανε από το σπίτι μου ρώταγα «παιδιά τι έγινε»  και δεν μου έλεγαν τίποτα. Εγώ έμαθα ότι όλο αυτό είναι πλεκτάνη δύο τρεις ημέρες πριν πάω στον ανακριτή, Είμαι αθώα. Δε γνώριζα τίποτα! Αυτήν την ώρα είμαι μέσα σε ένα θάλαμο και έχω πάθει κρίση πανικού 

Στον έναν χρόνο που δρούσε η εγκληματική οργάνωση εξαπάτησε 65 πολίτες με όφελος 600.000 ευρώ. Αρχηγός ένας άνδρας 42 ετών έγκλειστος στις φυλακές. Παγίδευαν τα ανυποψίαστα θύματά τους  τάζοντας  προγράμματα ΕΣΠΑ. Τους έπειθαν μάλιστα να καταθέσουν χρήματα για να μην τα χάσουν. Η Βαρβάρα Γεωργίου υποστηρίζει ότι την παγίδευσε μια φίλη της που της ζήτησε ως χάρη να της δώσει το λογαριασμό της. 

Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της 23χρονης, Μανώλης Βαμβουνάκης, «από τα στοιχεία της δικογραφίας και το ίδιο το κατηγορητήριο αποδεικνύεται αυτό που από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται, ότι δηλαδή ούτε γνώριζε ούτε και θα μπορούσε να γνωρίζει την πλεκτάνη που είχε στηθεί εις βάρος εκατοντάδων ανυποψίαστων συμπολιτών μας. Ακόμη και ο ίδιος ο εγκέφαλος της υπόθεσης δήλωσε στην αξιότιμη Κυρία Ανακρίτρια Μεσολογγίου ότι δεν ξέρει, ούτε έχει δει ποτέ την εντολέα μου... Μην σας κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν και αθώοι στις φυλακές».

Αυτό που περιμένει η νεαρή είναι να αποδείξει ότι δεν έχει σχέση με την εγκληματική οργάνωση και να αφεθεί ελεύθερη.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top