Χίος: Συγκλονίζει το σημείωμα στο σημείο που έπεσε νεκρός ο 19χρονος

Συνελήφθη ένας μηχανικός

Δείτε την εξομολόγηση της μητέρας του 19χρονου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ένα καντηλάκι σιγοκαίει από τη Δευτέρα στο γήπεδο μπάσκετ της Δασκαλόπετρας, όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος Σταύρος, όταν μπασκέτα κατέρρευσε και τον καταπλάκωσε. Λίγο πιο δίπλα ένα σημείωμα από μια φίλη του, που θέλησε με αυτόν τον τρόπο να τον αποχαιρετήσει για τελευταία φορά. 

Τραγωδία στη Χίο: Μπασκέτα καταπλάκωσε και σκότωσε 19χρονο

Ένα καντηλάκι καίει στο σημείο, όπου ξεψύχησε ο 19χρονος Σταύρος - φωτογραφία: ΕΡΤ

«Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του», έγραψε, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης. 

Το σημείωμα που άφησε η φίλη του νεαρού - φωτογραφία: chiosnews.gr

Οι φίλοι του 19χρονου με τους οποίους έκανε διακοπές στη Χίο κι έπαιζε μπάσκετ το μοιραίο απόγευμα δεν μπορούν ακόμα να συνειδητοποιήσουν το παιχνίδι που τους έπαιξε η μοίρα. Ποιος να το φανταζόταν ότι χάνοντας το λεωφορείο για την πόλη έκαναν το χατίρι του θανάτου που καρτερούσε στο μικρό γήπεδο της Δασκαλόπετρας;

Οι τέσσερις φίλοι περίμεναν κάποιον να έρθει να τους πάρει και αποφάσισαν στο διάστημα αυτό να συνεχίσουν το παιχνίδι τους, χωρίς να γνωρίζουν πως αυτό τελικά ήταν μια παγίδα θανάτου. Ο 19χρονος έκανε ένα κάρφωμα στη σάπια, όπως αποδείχθηκε μπασκέτα, εκείνη αποκολλήθηκε από το έδαφος κι έπεσε πάνω στο κεφάλι του, κόβοντας με τραγικό τρόπο το νήμα της ζωής του. 

Συνελήφθη ένας μηχανικός του Δήμου Χίου

Μετά την τραγωδία και κατόπιν επείγουσας έρευνας που διέταξε η Εισαγγελέας Χίου, Σπυριδούλα Σταυράτη, συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιόν της ένας μηχανικός του Δήμου Χίου, ο οποίος υπηρετούσε το 2002 στην τεχνική εταιρεία του τότε Δήμου Ομηρούπολης, οπότε και φέρεται να κατασκευάστηκε το έργο. 

Ωστόσο ο μηχανικός από την πλευρά του υποστηρίζει πως το έργο δε φέρει την υπογραφή του, οπότε οι πιθανότητες είναι ή να κρατηθεί εφόσον υπάρχουν στοιχεία, ή να αφεθεί ελεύθερος μέχρι να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία. 

Πάντως κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς κατασκευάστηκε το γήπεδο της Δασκαλόπετρας. Πιθανολογείται ότι έγινε τη διετία 1998 – 2000, ενώ υπάρχουν καταγγελίες για μόνιμο χάος που επικρατούσε μεταξύ του Δήμου Ομηρούπολης, της τεχνικής εταιρείας και των έργων που εκτελούσε ο Δήμος. Ακόμα και οι μελέτες ή τα οποιαδήποτε παραστατικά θεωρούνταν… λεπτομέρειες και οι δήμοι παρέκαμπταν ακόμα και το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Θα γινόταν το κακό

Αυτό που έχει σοκάρει ολόκληρη τη Χίο είναι ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο παίζουν καθημερινά δεκάδες παιδιά, ενώ εκεί γίνονται εκδρομές από σχολεία του Βροντάδου. Βλέποντας μάλιστα τα σάπια θεμέλια της μπασκέτας αυτό που λένε όλοι είναι ότι από θαύμα δεν είχε γίνει το κακό νωρίτερα. 

Οι μπασκέτες στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας είναι παλιές, βαριές και δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ. Το κλιμάκιο που τις έλεγξε ανέφερε πως έχουν διαβρωθεί αρκετά από την αλμύρα της θάλασσας και τις καιρικές συνθήκες, ενώ η μοιραία μπασκέτα δεν είχε τοποθετηθεί σωστά στη βάση και αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει την τραγωδία. 

Στην Αθήνα η σορός του 19χρονου

Οι φίλοι του άτυχου 19χρονου επέστρεψαν σοκαρισμένοι στην Αθήνα μαζί με τη μητέρα του ενός, ενώ σήμερα αναμένεται να φτάσει και η σορός του νεαρού για να γίνει η κηδεία του. 

Τραγική φιγούρα η μητέρα του, η οποία μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star περιέγραψε πως ένας από τους φίλους του παιδιού της, της τηλεφώνησε και της είπε ότι ο Σταύρος δεν ήταν καλά. 

Χίος: Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου που σκοτώθηκε από μπασκέτα

Η ίδια, η οποία έχει άλλα τρία παιδιά, δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένα παιχνίδι της στέρησε έτσι ξαφνικά το σπλάχνο της, ενώ όλη η οικογένεια ζητά να λογοδοτήσουν όλοι οι υπεύθυνοι για τον τραγικό θάνατο του παιδιού της. 

Πηγή: politischios.gr, alithia.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top