Τραγωδία στη Χίο: Μπασκέτα καταπλάκωσε και σκότωσε 19χρονο

Δεν είχε ούτε βίδες για να στερεώνεται στο έδαφος

Τραγικό θάνατο βρήκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής ένας 19χρονος νεαρός από το Μαρούσι Αττικής, ο οποίος περνούσε τις διακοπές του στη Χίο, όταν την ώρα που έπαιζε μπάσκετ, η μπασκέτα αποκολλήθηκε από το έδαφος και τον καταπλάκωσε. Όπως αποδείχθηκε από την αυτοψία που διενεργήθηκε σήμερα, το γηπεδάκι ήταν πρόχειρα φτιαγμένο και αποτελούσε μια παγίδα... θανάτου. 

Το σημείο, όπου σωριάστηκε στο έδαφος ο 19χρονος - φωτογραφία: politischios.gr

Η μεγάλη και βαριά σιδερένια μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος σε βάθος ελάχιστων εκατοστών. Επιπλέον, η βάση της ήταν πλαισιωμένη πρόχειρα από μικρά τμήματα τσιμεντόλιθων και δεν είχε καν βίδες για να στερεώνεται στο έδαφος. 

H τραγωδία σημειώθηκε την Κυριακή το βράδυ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας.

Όπως ειπε στο star.gr ο διευθυντής της εφημερίδας «Πολίτης Χίος» Παντελής Φύκαρης, ο νεαρός έπαιζε μπάσκετ μαζί με φίλους του, από νωρίς το απόγευμα.

Είχαν ολοκληρώσει το παιχνίδι και περίμεναν έναν από τους γονείς των παιδιων να πάει να τους πάρει με το αυτοκίνητο. Καθώς η ώρα περνούσε, συνέχισαν για λίγο να παίζουν και τότε συνέβη το μοιραίο.

Η μπασκέτα ξεριζώθηκε από τη βάση της και καταπλάκωσε τον 19χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Ο 19χρονος σωριάστηκε στο έδαφος αιμόφυρτος. 

Η φονική μπασκέτα δεν είχε ούτε καρφιά - φωτογραφία: politischios.gr

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και όταν οι διασώστες έφτασαν στο σημείο έκαναν ότι μπορούσαν για να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Χίου σε κρίσιμη κατάσταση, όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. 

Σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε ο κ. Φύκαρης η συγκεκριμένη μπασκέτα τοποθετήθηκε στο υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ κάποια στιγμή μέσα στη διετία 1998 - 2000 και από τότε δεν είχε συντηρηθεί ποτέ.

Τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, που πραγματοποίησε αυτοψία τη σήμερα το πρωί στον χώρο διαπίστωσε εκτεταμένη διάβρωση στη βάση της βαριάς μεταλλικής κατασκευής. 

Όσον αφορά στο ποιος είχε την ευθύνη για τη συντήρηση της αθλητικής εγκατάστασης, όπως είπε στο star.gr ο κ. Φύκαρης, οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι λένε ότι ιδιοκτησιακά ανήκει στην ενορία του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βροντάδου, ενώ άλλοι  ρίχνουν την ευθύνη στον Δήμο ως υπεύθυνο για τη συντήρηση του γηπέδου και της μπασκέτας.

Μετά το τραγικό περιστατικό συνελήφθη ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top