Ξεφεύγει η κατάσταση με τα σκουπίδια στο Αίγιο - Βρέφος έπαθε σαλμονέλα

Δεκάδες παιδιά νοσούν από βαριές δερματικές παθήσεις

Bουνά σχηματίζουν τα σκουπίδια σε πολλές γειτονιές του Αιγίου βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο εδώ και μήνες την υγεία των κατοίκων. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι κάτοικοι, στις περισσότερες περιοχές τα σκουπίδια έχουν να μαζευτούν από το Πάσχα ενώ ξεπερνούν τους 10.000 τόνους!

Υγειονομικός κίνδυνος και εικόνες ντροπής στο Αίγιο: Πνίγεται στα σκουπίδια

Ειδικά στα χωριά, τα σκουπίδια λιώνουν και σαπίζουν κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Σε χωματερές έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στο Αίγιο και στα γύρω χωριά - Το βίντεο δείχνει την άθλια κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Καμάρες Αιγίου.

Βρέφος προσβλήθηκε από σαλμονέλα

Ένα βρέφος μάλιστα, προσβλήθηκε από σαλμονέλα, με αποτέλεσμα οι γονείς του να κινηθούν νομικά, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, το παιδάκι που μολύνθηκε έμενε ακριβώς απέναντι από τους μεγαλύτερους χώρους που έχουν συσσωρευτεί σκουπίδια στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, δεκάδες παιδιά στο Αίγιο νοσούν από βαριές δερματικές παθήσεις. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου κα Κατερίνα Υφαντή:

Τον τελευταίο καιρό καθημερινά έρχονται 3 με 4 παιδιά με σταφυλόκοκκο. Έχουν τσιμπηθεί από μολυσμένα κουνούπια ή έχουν παίξει σε χώρο που υπάρχουν σκουπίδια.

Πριν από λίγες ημέρες,  συμφωνήθηκε η μεταφορά των σκουπιδιών στην Κοζάνη, ωστόσο το κόστος για τα μεταφορικά ξεπερνά τα 3 εκ. ευρώ, χρήματα που δεν υπάρχουν στα ταμεία του δήμου!

«Είμαστε σε διαδικασία αποκομιδής», απαντά ο δήμαρχος Αιγίου

«Είμαστε σε διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων εδώ και αρκετές ημέρες. Πιστεύω μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε καταφέρει να μαζέψουμε το 80%-85% αυτών», δήλωσε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» ο δήμαρχος Αιγίου Αθανάσιος Παναγόπουλος.

Η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αιγιάλεια, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, κου Τάκη Θεοδωρικάκου. Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης, θα υπάρξει κατά παρέγκλιση από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή δημοσίων συμβάσεων μια σύμβαση με ιδιώτη για να γίνει η αποκομιδή των σκουπιδιών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top