Καταγγελία: Ασθενείς νοσηλεύονται χωρίς κλιματισμό στο ΠΑΓΝΗ

«Ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο» ισχυρίζονται οι εργαζόμενοι

ΠΑΓΝΗ

Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες νοσηλεύονται οι ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Έξι συστήματα κλιματισμού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης, με αποτέλεσμα, να νοσηλεύονται χωρίς κλιματισμό μες στον καύσωνα! 
.
«Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται να δουλεύουν σε συνθήκες καύσωνα και οι ασθενείς να υποφέρουν περισσότερο με τη ζέστη που επικρατεί τις τελευταίες μέρες. Όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, "ο ιδρώτας στάζει από το μέτωπο”», σύμφωνα με την ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ.

«Έχει ήδη από τον Ιούνιο εγκριθεί πίστωση και αναμένεται τις επόμενες κιόλας ημέρες να φτάσουν τα πρώτα δύο συστήματα κλιματισμού. Κατανοώ τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες που οι θερμοκρασίες είναι αυξημένες. Πρόκειται για τον παλιό εξοπλισμό που εμφάνισε πρόβλημα, σύντομα θα αρχίσει να αποκαθίσταται», σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Τασσόπουλο. 

Το σωματείο εργαζομένων πάντως στην ανακοίνωση, ανέφερε ότι είχε προειδοποιήσει για την ανάγκη εκσυγχρονισμού μηχανημάτων και παράλληλα συντήρησης, ωστόσο, όπως λένε, η έγκριση για πίστωση έγινε στις 12 Ιουνίου.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top