Μαρέβα Γκραμπόφσκι: Ποια είναι η σύζυγος του πρωθυπουργού!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ευχαρίστησε συγκινημένος

Σε πανηγυρικό κλίμα αποχώρησε από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης αργά το βράδυ της 7ης Ιουλίου

Ξεχωριστή μνεία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οικογένειά του κατά τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη νίκη του στις εθνικές εκλογές της Κυριακής. Η σύζυγός του άλλωστε, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ήταν εκείνη που τον στήριξε από την πρώτη στιγμή της απόφασής του να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ και τελικά να φτάσει να πάρει το τιμόνι της χώρας. 

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν εκείνη που στήριξε με σθένος τον αγώνα του συζύγου της, τονίζοντας πως έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα. 

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός»

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη. 

Γνωρίστηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια στο Χάρβαρντ, όταν και οι δύο έκαναν μεταπτυχιακό κι ενώ είχε πάρει ένα πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης κι ένα δεύτερο στην Πολιτική Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. 

Η οικογένειας Μητσοτάκη αποδέχθηκε με δυσκολία την Ελληνοπολωνή σύντροφο του Κυριάκου, αλλά το ζευγάρι, παρά τις πρώτες δυσκολίες παντρεύτηκε το 1997 στην Αγία Ειρήνη στην Πλάκα και λίγους μήνες μετά γεννήθηκε η κόρη τους Σοφία. 

Ο γάμος τους είχε και τις άσχημες στιγμές του, καθώς για ένα χρονικό διάστημα το ζευγάρι ήταν σε διάσταση, προσπαθώντας να πάρει αποστάσεις και να αποφασίσει για τη συνέχεια. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει πολλές φορές για την περίοδο εκείνη, τονίζοντας πως όταν ένα ζευγάρι φτάνει σε αυτό το σημείο ευθύνες έχουν και οι δύο. Η δυσκολίες πάντως αντιμετωπίστηκαν και οι δυο τους εδώ και καιρό είναι μαζί κι ευτυχισμένοι. 

Ποια είναι η Μαρέβα Γκραμπόφσκι

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή της είναι από την Αίγυπτο με ρίζες από τη Χίο και τη Βαρσοβία. 

Ο παππούς της, Ματίας Γκραμπόφσκι είχε δική του φαρμακοβιομηχανία στη Βαρσοβία και υπήρξε ευεργέτης και χορηγός μεγάλων δωρεών. 
Ο πατέρας της συνέχισε τις φαρμακευτικές δραστηριότητες με έδρα το Λονδίνο, όπου ζει μέχρι και σήμερα, ενώ στον ίδιο ανήκε και η Γκαλερί Γκραμπόφσκι στην Αγγλία. 

Από την πλευρά της Ελληνίδας μητέρας της, ο ναυπηγός παππούς της Φίλιππος ήταν 3η γενιά Έλληνας της Αλεξάνδρειας και ο πρώτος φοιτητής που σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Νιούκαστλ του Λονδίνου.

Η γιαγιά της, Μαίρη Ανταμς, προερχόταν από παλιά εμπορική οικογένεια της Τήνου και από Άγγλους προγόνους της Σμύρνης. Οι γονείς της γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στην Ελβετία όπου σπούδαζαν Ιατρική. Η μητέρα της, μια γυναίκα ανεξάρτητη, η οποία δεν λογάριαζε κοινωνικά ταμπού, ήταν, όπως λένε, σκιά και φάρος ταυτόχρονα για τη Μαρέβα, που ακολούθησε στη ζωή της το δικό της μονοπάτι, φροντίζοντας να θωρακιστεί με γερές σπουδές, να θέτει στόχους και κυρίως να τους πετυχαίνει.

Μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα έχουν δημιουργήσει την εταιρεία ρούχων και αξεσουάρ «Zeus + Dione» που σημειώνει μεγάλη επιτυχία, καθώς πολλές γυναίκες τα προτιμούν. Τα ρούχα είναι εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και κατασκευασμένα από άριστε πρώτες ύλες από Έλληνες τεχνίτες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top