Κυριάκος Μητσοτάκης: «Από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός»

Η ευχή των γονιών του και η αναφορά στην οικογένειά του

Ενωτικός εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από τη νίκη της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές, με το πλήθος των ψηφοφόρων του να τον αποθεώνουν έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς. 

«Η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι, όλοι μαζί, χωρίς κανένας να μένει πίσω. Θέλει πάνω από όλα ανάπτυξη, δουλειές και ασφάλεια για να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή, όπως μας αξίζει», είπε ο κ. Μητσοτάκης, την ώρα που το πλήθος φώναζε «νάτος νάτος ο πρωθυπουργός».

Ευχαρίστησε τους Έλληνες πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη ΝΔ και τόνισε ότι θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, προσθέτοντας πως «από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός».

«Θα δουλέψω σκληρά για να πίσω και τους συμπολίτες μας που δε μας στήριξαν ότι είμαι εδώ για όλους, για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο αρχηγός της ΝΔ σημείωσε πως έχει πλήρη επίγνωση της εθνικής ευθύνης που αναλαμβάνει και ότι σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία. Δήλωσε, επίσης, ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του και ότι μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε ο ελληνικός λαός. 

«Ξέρω τις δυσκολίες που περιμένουν εμένα και τους συνεργάτες μου. Αντλώ όμως δύναμη από τη δύναμη του λαού, από αυτό το ορμητικό και πολύμορφο ρεύμα που συνενώθηκε στην κάλπη. Δεν εκφράστηκε απλά η θέληση να κλείσει ένας κύκλος, βαθιά επώδυνος για την πατρίδα μας. Ήταν κάτι πολύ παραπάνω. Η πίστη ενός λαού στις δυνάμεις του. Η επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας, η ανάγκη ότι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε εδώ στην πατρίδα μας, χωρίς να αναζητήσουμε το δρόμο της ξενιτιάς», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Όπως είπε, ζήτησε ισχυρή εντολή για να αλλάξει την Ελλάδα και ο ελληνικός λαός την πρόσφερε απλόχερα, ξεπερνώντας προκαταλήψεις και υποσχέθηκε να μη διαψεύσει τις προσδοκίες του. 

«Σήμερα αντλώ δύναμη και από τη στήριξη της οικογένειάς μου, της συζύγου μου και των τριών παιδιών μου. Και επιτρέψτε μου να το πω, αυτή την ώρα νιώθω να με προστατεύει όσο ποτέ η ευχή των γονιών μου», είπε συγκινημένος ο κ. Μητσοτάκης. 

Σημείωσε πως ξεκινά ένας δύσκολος, αλλά όμορφος αγώνας και η χώρα σηκώνει περήφανα και πάλι το κεφάλι.

«Η νέα κυβέρνηση θα δουλέψει σκληρά, ομαδικά και με σεμνότητα, με σεβασμό στην ισχυρή εντολή που έλαβε. Το κύρος της δημοκρατίας και των θεσμών θα αποκατασταθεί. Λάθη μπορεί να υπάρξουν, όμως δε θα αμφισβητηθεί ποτέ η εργατικότητα και η απόλυτη προσήλωση στο στόχο, που δεν είναι άλλος από το να κάνουμε τη ζωή του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας καλύτερη», είπε. 

Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση των φόρων και στην προσπάθεια για προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων και για ανάπτυξη που θα φέρει καλύτερους μισθούς. Υποσχέθηκε διαφάνεια και αξιοκρατία και τόνισε ότι η εθνική βουλή θα δυναμώσει στην Ευρώπη με πρώτο στόχο τα χαμηλότερα πλεονάσματα. 

«Δε ζητώ περίοδο χάριτος γιατί πολύ απλά δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης και προόδου. Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία», κατέληξε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top