Εξαφάνιση Eaton: 50.000 ευρώ δίνουν συνάδελφοι της βιολόγου για πληροφορίες

Θρίλερ με την εξαφάνιση Αμερικανίδας στην Κρήτη - Εκδόθηκε Silver Alert

Eaton Suzanne

Μεγάλο χρηματικό ποσό δίνουν οι συνάδελφοί της Αμερικανίδας βιολόγου, Eaton Suzanne, με σκοπό να πάρουν πληροφορίες από όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνισή της την περασμένη Τρίτη στο Κολυμπάρι της Κρήτης. Το ποσό ανέρχεται στα 50.000 ευρώ! 

H 60χρονη εξαφανίστηκε από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι.Την ημέρα εκείνη φορούσε «μάλλον ροζ μπλουζάκι, λευκό σορτς και αθλητικά παπούτσια. Είναι αδύνατη, έχει ύψος 1,72 και καστανά μάτια», αναφέρεται στο Silver Alert που εκδόθηκε για τον εντοπισμό της.

Η Dr. Suzanne Eaton, είναι καθηγήτρια Αναπτυξιακής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Δρέσδης, συμμετείχε στις εργασίες διεθνούς συνεδρίου Βιολογίας που διεξάγεται στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συναδέλφων της τελευταία φορά εθεάθη να παίζει πιάνο. 

Η 60χρονη φέρεται να έφυγε από τις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, όπου διέμενε, για να περπατήσει, αφήνοντας στο δωμάτιό της το κινητό της τηλέφωνο.

Έρευνες με drone από ξηράς και θαλάσσης

Το neakriti αναφέρει πως η απουσία της διαπιστώθηκε ο απόγευμα της Τετάρτης, όταν οι υπόλοιποι σύνεδροι, επιστρέφοντας στην ΟΑΚ από ημερήσιες εκδρομές, διαπίστωσαν ότι δεν επέβαινε σε κανένα πούλμαν. 
Την Πέμπτη  και την Παρασκευή το πρωί, δύναμη της ΕΜΑΚ με ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κισσάμου, του Λιμενικού και της Αστυνομίας, αλλά και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού άρχισα να «χτενίζουν» από στεριά και θάλασσα την περιοχή γύρω από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι, για τον εντοπισμό της 60χρονης Αμερικανίδας Σούζαν Ίτον. Στις έρευνες συμμετείχε και σκάφος του Λιμενικού Σώματος που έψαξε σε όλο το θαλάσσιο μέτωπο της περιοχής, παρά το γεγονός ότι οι πιθανότητες η γυναίκα να είχε πάει για κολύμπι ήταν ελάχιστες, μιας και η ίδια δεν αγαπούσε τη θάλασσα. Μάλιστα έχει επιστρατευτεί και το drone της ΕΜΑΚ. 

Είχε πάθος με τα βουνά

Όπως είπε στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, κ. Κωνσταντίνος Ζορμπάς «μάθαμε από φίλους της και από το οικογενειακό της περιβάλλον ότι αγαπούσε πάρα πολύ την ορειβασία και κατά τα διαλείμματα του συνεδρίου γνώριζε την περιοχή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σούζαν Ίτον φαίνεται πως δεν επέστρεψε στον ξενώνα της Ορθοδόξου Ακαδημίας από τη στιγμή που έφυγε, καθώς το κρεβάτι της βρέθηκε στρωμένο.

Τι ζητά η οικογένειά της

Με αναρτήσεις στα social media η οικογένεια της βιολόγου ζητά από τους πολίτες οποιαδήποτε χρήσιμη πληροφορία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεσή της. 

Συγγενικά της πρόσωπα μιλώντας στο cretapost, δήλωσαν ότι «τελευταία φορά οι συνάδελφοι της την είδαν να παίζει πιάνο στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας και πιστεύουν ότι έφυγε για τρέξιμο πριν τις 6 το απόγευμα. Τα αθλητικά της παπούτσια λείπουν από το δωμάτιο της ενώ εκεί βρίσκεται το κινητό της τηλέφωνο και το διαβατήριο της. Αυτές είναι οι πληροφορίες που έχουμε. Παρακαλούμε βοηθήστε μας με κάθε τρόπο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top