«Τον σκότωσε στο μισό μέτρο» - Στον ανακριτή ο αδελφοκτόνος της Κρήτης

Τον πυροβόλησε με τρεις σφαίρες στο κεφάλι και μία στον θώρακα

κρητη αδελφοκτονος
Φωτογραφία: neakriti

Στον ανακριτή οδηγείται σήμερα ο αδελφοκτόνος της Κρήτης, ο οποίος φέρεται να σκότωσε τον 72χρονο αδερφό του πυροβολώντας τον τέσσερις φορές στην πλατεία του χωριού.

Ο 49χρονος είχε οδηγηθεί αρχικά στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία και στη συνέχεια ο δράστης ζήτησε κι έλαβε προθεσμία από τον ανακριτή με αποτέλεσμα να απολογηθεί σήμερα.

Αδελφοκτόνος Χανιά: Οι κτηματικές διαφορές όπλισαν το χέρι του

Τον σκότωσε στο μισό μέτρο

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του θύματος, ο 72χρονος δέχτηκε τέσσερις σφαίρες.Οι τρεις τον βρήκαν στο κεφάλι και η μία στον θώρακα.

«Ο θάνατος του 72χρονου ήταν σχεδόν ακαριαίος. Φέρει τέσσερις σφαίρες, τρεις στο κεφάλι και μία στον θώρακα ενώ και οι τέσσερις μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο ιατροδικαστής που διενέργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, Αντώνης Παπαδομανωλάκης ενώ παράλληλα τόνισε πως από τα ευρήματα προκύπτει ότι οι πυροβολισμοί δεν ήταν εξ’ επαφής αλλά «ήταν πάνω από μισό μέτρο».

Από την εξέταση δε βρέθηκαν στοιχεία που να δείχνουν ότι προηγήθηκε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών.

Το χρονικό της δολοφονίας

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας. Ο 49χρονος συνάντησε τον αδελφό του στην Ασή Γωνιά και μεταξύ τους υπήρξε διαπληκτισμό με αφορμή κτηματικές διαφορές που είχαν.

Τότε ο 49χρονος φέρεται να έβγαλε το όπλο και να τραυμάτισε θανάσιμα τον αδερφό του ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή αφήνοντάς τον αιμόφυρτο.

Τελικά, λίγες ώρες αργότερα ο δράστης παραδόθηκε στις αρχές κρατώντας και το όπλο με το οποίο κατηγορείται ότι σκότωσε τον αδερφό του.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι δύο άνδρες είχαν περίεργη σχέση, ενώ ο 49χρονος φέρεται να  προκαλούσε αρκετά προβλήματα τόσο στον αδερφό του όσο και στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον.

Μάλιστα το θύμα φέρεται να είχε προσπαθήσει πολλές φορές να τον συνετίσει ώστε να μην δημιουργεί προβλήματα.

Η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» αναφέρει πως ο 72χρονος συνταξιούχος ήταν ένας άνθρωπος ήρεμος και ευκατάστατος και διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους συγχωριανούς του. 

«Η συμπεριφορά του δράστη τον τελευταίο ένα με ενάμιση μήνα είχε χειροτερεύσει και οι περισσότεροι το απέδωσαν στο γεγονός ότι είχε χωρίσει από τη σύζυγό του» σχολίασε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο αδελφοκτόνος ενδεχομένως δεν έβλεπε με καλό μάτι το γεγονός ότι ο αδερφός του, είχε καταφέρει να τακτοποιηθεί οικονομικά, έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία, όπου εργαζόταν».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top