Αδελφοκτόνος Χανιά: Οι κτηματικές διαφορές όπλισαν το χέρι του

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο δράστης

Δείτε το video από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα συγγενείς και φίλοι στον 72χρονο που έπεσε χθες νεκρός από τα χέρια του αδερφού του.

Ο 49χρονος ξυλουργός φέρεται να σκότωσε τον αδερφό του με τουλάχιστον τρεις σφαίρες. Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στην πλατεία της Ασή Γωνίας, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με το cretalive, ο φερόμενος ως αδελφοκτόνος αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου προκειμένου να απολογηθεί.

Την ίδια ώρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες πληροφορίες για τη σχέση των δύο αδερφών.

Όπως αναφέρει το cretalive, το θύμα ήταν μετανάστης στη Γερμανία τα τελευταία 15 χρόνια. Μετά μία ζωή γεμάτη κόπους και σκληρή δουλειά επέστρεψε στην Κρήτη με σκοπό να ζήσει μόνιμα στον τόπο καταγωγής του. 

Ωστόσο, οι σχέσεις του με τον 49χρονο κατηγορούμενο δεν ήταν οι καλύτερες. Οι δυο τους φέρονται να είχαν προσωπικές και κτηματικές διαφορές.

Η εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» αναφέρει πως ο 72χρονος συνταξιούχος ήταν ένας άνθρωπος ήρεμος και ευκατάστατος και διατηρούσε άριστες σχέσεις με τους συγχωριανούς του. 

«Η συμπεριφορά του δράστη τον τελευταίο ένα με ενάμιση μήνα είχε χειροτερεύσει και οι περισσότεροι το απέδωσαν στο γεγονός ότι είχε χωρίσει από τη σύζυγό του» σχολίασε αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο αδελφοκτόνος ενδεχομένως δεν έβλεπε με καλό μάτι το γεγονός ότι ο αδερφός του, είχε καταφέρει να τακτοποιηθεί οικονομικά, έχοντας ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία, όπου εργαζόταν».

Έγκλημα στα Χανιά: Σκότωσε τον αδελφό του στην πλατεία του χωριού

Το χρονικό της δολοφονίας

Από  καταθέσεις που είχαν δοθεί μέχρι χθες, ο 49χρονος φέρεται να προσέγγισε τον αδερφό του με τον οποίο λογομάχησαν για ακόμα μία φορά. Με ένα πιστόλι των 9mm που είχε μαζί του, τον πυροβόλησε τρεις με τέσσερις φορές. Αστυνομικοί που κλήθηκαν στο σημείο κατάφεραν να βρουν τέσσερις κάλυκες αλλά και μία βολίδα, η οποία είχε πλήξει το θύμα στο κεφάλι. 

Όπως προέκυψε από τις πληροφορίες που δόθηκαν, ο κατηγορούμενος αμέσως μετά την πράξη του, φέρεται να απομακρύνθηκε από το σημείο με μία μηχανή και να χάθηκε προς άγνωστη κατεύθυνση. Από την πρώτη στιγμή στο χωριό έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ο 49χρονος αναζητήθηκε στο σπίτι και σε ένα ξυλουργείο που διατηρούσε, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν ένα κυνηγετικό όπλο, 160 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και δύο μεταλλικά ελάσματα συγκράτησης φυσιγγίων. Λίγες ώρες μετά και αφού είχαν δοθεί στοιχεία του οχήματος στην Αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης του φονικού παραδόθηκε στους αστυνομικούς του τμήματος Αποκόρωνα, ενώ παρέδωσε και το όπλο που σκότωσε τον αδερφό του.

Ο 49χρονος φέρεται να είπε προφορικά στους αστυνομικούς ότι οι προσωπικές διαφορές που είχε με τον αδερφό του, ήταν ο λόγος που του στέρησε τη ζωή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top