Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ισόβια στον «εγκέφαλο» της απαγωγής

Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι

Ομόφωνα ένοχους έκρινε το δικαστήριο όλους τους κατηγορουμένους για την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου

Το δικαστήριο καταδίκασε τον «εγκέφαλο» της απαγωγής σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και 20 χρόνια κάθειρξης κατά συγχώνευση για αρπαγή απόπειρα εκβίασης και σύσταση συμμορίας.

Επίσης δύο από τους κατηγορούμενους καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια κάθειρξη και σε δύο το τέταρτο, ενώ έγινε αποδεκτό το αίτημα αναστολής.

Η εισαγγελέας παίρνοντας ξανά το λόγο τόνισε πως από το σύνολο της διαδικασίας προέκυψαν ενδείξεις για άσκηση διώξεων εναντίον άλλων πέντε συνολικά ατόμων . Ζήτησε να διερευνηθεί αν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του «εγκέφαλου» συμμετείχαν στην ανθρωποκτονία και συναρπαγή του Μαριου Παπαγεωργίου. Επίσης να ξεκινήσει έρευνα από τον εισαγγελέα πλημμελειοδικών και τον ανακριτή για ακόμα τρία άτομα ως φερόμενα πρόσωπα γαι συμμετοχή σε συμμορία.

Στο άκουσμα της απόφασης η μητέρα του Μάριου κατέρρευσε, ξεσπώντας σε λυγμούς, ενώ συγγενείς και φίλοι της οικογένειας χειροκροτούσαν και φώναζαν: «Δικαιώθηκε το παιδί μας, Δολοφόνε ο Θεός να σε τιμωρήσει». Κάποιοι επίσης εκτόξευσαν απειλές εναντίον του πρώτου κατηγορουμένου. 

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η κυρία Βαρβάρα ευχαρίστηκε τη Δικαιοσύνη, τόνισε την πεποίθησή της πως τώρα οι δολοφόνοι του παιδιού της θα «σπάσουν» και θα της αποκαλύψουν πού βρίσκεται η σορός του, ενώ με δάκρυα στα μάτια είπε πως δικαιώθηκε η ψυχή του Μάριου. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Β. Ρουσόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για μια ιστορική απόφαση στα δικαστικά χρονικά, καθώς το Εφετείο δεν άλλαξε τις πρωτόδικες ποινές, ενώ αναγνώρισε πως τιθέται θέμα άσκησης ποινικών διώξεων εναντίον και άλλων ανθρώπων. 

Λίγο νωρίτερα μετά από την ανακοίνωση της απόφασης ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός κατηγορουμένου ζήτησε να του αναγνωριστούν με βάση το νέο ποινικό κώδικα, τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής και της καθυστέρησης της δίκης, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από το δικαστήριο.

Πρώτη φορά: Ακούστε τη μάρτυρα που υποστηρίζει ότι «έκαψαν τον Μάριο»

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της ήταν καταπέλτης, καθώς πρότεινε την καταδική των ενόχων χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού και την επιβολή της εσχάτης των ποινών για τον «εγκέφαλο» της απαγωγής. 

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Τον σκότωσαν και τον έκαψαν

«Αυτή είναι μία δίκαιη απόφαση», είπε η εισαγγελέας και καταχειροκροτήθηκε από μια κατάμεστη αίθουσα που ανέμενε την ανακοίνωση της απόφασης για την πολύκροτη αυτή υπόθεση. 

Δίκη Μάριου Παπαγεωργίου: Σχεδίαζαν και την απαγωγή της μητέρας του

 

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα έγιναν στις 9 Αυγούστου του 2012. Ο Μάριος βρισκόταν μαζί με τη μητέρα του στο εξοχικότους στο Διακοφτό. Μαζί τους και οι άνθρωποι που έμελλε να κόψουν το νήμα της ζωής του νεαρού άνδρα. 

Εκείνο το βράδυ ο Μάριος έφυγε από το σπίτι και στις 03:00 τα ξημερώματα ένας άνδρας τηλεφώνησε στη μητέρα του και της ζήτησε 620.000 ευρώ ως λύτρα για να απελευθερώσει τον μονάκριβο γιο της. 

Εκείνη μέσα στη σύγχυσή της ζήτησε βοήθεια από τον οικογενειακό φίλο, ο οποίος μετέπειτα αποδείχθηκε ο εγκέφαλος της απαγωγής και της παρουσιαζόταν ως πρώην πράκτορας με πολλές γνωριμίες στην αστυνομίας. 

Τις ώρες αγωνίας που η μητέρα του Μάριου προσπαθούσε να μαζέψει το υπέρογκο αυτό ποσό για να πάρει πίσω το παιδί της, τόσο ο εγκέφαλος της απαγωγής, όσο και η σύζυγός του ισχυρίζονταν πως ο Μάριος είχε μπλέξει με ναρκωτικά και πως αν δεν μπορεί να βρει τα χρήματα, να απευθυνθεί σε τοκογλύφο. 

Στις 16 Αυγούστου η κυρία Βαρβάρα πήγε στην αστυνομία και κατήγγειλε την απαγωγή του Μάριου. Η εξέλιξη ήταν τραγική. Η αστυνομική έρευνα καταλήγει ότι πίσω από την απαγωγή του νεαρού βρίσκονταν οι ίδιοι άνθρωποι που όλες εκείνες τις ημέρες υποκρίνονταν πως θέλουν να τη βοηθήσουν. Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε είχαν δολοφονήσει τον Μάριο από την πρώτη κιόλας μέρα, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν έχουν παραδεχθεί. 

Οι ίδιοι και κυρίως ο εγκέφαλος της απαγωγής υποστηρίζει ότι ο Μάριος είναι ζωντανός και κάνει τη ζωή του στο εξωτερικό, επιμένοντας πως είχε πολλά προβλήματα με καταχρήσεις. Επιπλέον κανείς από τους κατηγορούμενους δεν έχει ομολογήσει πού βρίσκεται η σορός του παιδιού, μεγαλώνοντας το μαρτύριο της μητέρας του, η οποία θέλει να μάθει την αλήθεια και να βρει πού είναι το παιδί της για να μπορέσει να το κλάψει. 

Τα δάκρυά και οι εκκλήσεις της δεν έχουν καταφέρει να τους κάμψουν, αποδεικνύοντας, σύμφωνα και με την εισαγγελέα ότι πρόκειται για αδίστακτους κοινούς εγκληματίες. 

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top