Αλλαγές Ποινικού Κώδικα: Στο σπίτι τους με βραχιολάκι οι πολυ-ισοβίτες

Ευνοούν τους εγκληματίες

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα ο νέος Ποινικός Κώδικας επιφέροντας σημαντικές αλλαγές. Κάποιες από αυτές ευνοούν εγκληματίες, οι οποίοι όχι μόνο θα δουν την έξοδο των φυλακών αλλά πλέον θα τιμωρούνται λιγότερο αυστηρά. Ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν πρόλαβε να κάνει χρήση των ευνοϊκών διατάξεων και καλείται να επιστρέψει στη φυλακή. 

Ο Άρειος Πάγος κατέστησε αμετάκλητη την καταδίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή. Έχει καταδικαστεί σε 19 χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα. Με τον νέο κώδικα η ποινή πέφτει στα 15 χρόνια. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει χρήση της αλλαγής καθώς η απόφαση εκδόθηκε λίγα 24ωρα πριν από την έναρξη ισχύος του νέου Ποινικού Κώδικα. Τώρα θα ζητήσει αναστολή λόγω προβλημάτων υγείας. 

Δεν πρόλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Στη φυλακή επιστρέφει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

- Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στη φυλακή
- Καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα
- Με τον νέο Κώδικα η ποινή πέφτει στα 15 χρόνια
- Δεν πρόλαβε να κάνει χρήση της αλλαγής
- Θα ζητήσει αναστολή λόγω προβλημάτων υγείας

«Θα κάνουμε μια αίτηση και θα επιδιώξουμε να μην οδηγηθεί ο κύριος Τσοχατζόπουλος στη φυλακή» δήλωσε ο Γιάννης Νικολάου, ο συνήγορος του Άκη Τσοχατζόπουλου. 

Εκατοντάδες διαρρήκτες θα βγουν στους δρόμους

Ο νέος Ποινικός κώδικας ξεκλειδώνει τα κελιά για εκατοντάδες κακοποιούς οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές για διαρρήξεις. Σύμφωνα με τις νέες διατάξεις όσοι συγκροτούν ομάδα για να κάνουν διαρρήξεις πλέον δε θα διώκονται για κακούργημα αλλά για πλημμέλημα. Αυτό σημαίνει ότι:

- Όσοι είναι προφυλακισμένοι θα αποφυλακιστούν άμεσα
- Όσοι έχουν καταδικαστεί μπορούν να ζητήσουν μείωση ποινής και αποφυλάκιση
- Η κλοπή είναι κακούργημα μόνο αν η αξία υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ

«Χιλιάδες θύματα κλοπών, η φτωχολογιά, οι οποίοι έχουν μικροαντικείμενα που τους αφαιρούνται, ουσιαστικά να μην έχουν έννομη προστασία κατά των κλεπτών» επεσήμανε ο ποινικολόγος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Νέο εισαγγελικό «Όχι»  στην άδεια του Κουφοντίνα παρά τον νέο Ποινικό Κώδικα 

Ο νέος Κώδικας επηρεάζει και την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο εισαγγελέας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη εξαιτίας ποινικής δίωξης για απλή συνέργεια σε στάση κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος. 

Εισαγγελία Βόλου: Και δεύτερο «όχι» για άδεια στον Κουφοντίνα

Στο σπίτι τους με βραχιολάκι οι πολυ-ισοβίτες 

Με τον νέο Κώδικα οι πολυισοβίτες, ανάμεσα στους οποίους και τα μέλη της 17 Νοέμβρη θα μπορούν άμεσα να ζητήσουν έκτιση υπόλοιπης ποινής κατ' οίκον με βραχιολάκι. Απαιτείται να έχουν συμπληρώσει το ελάχιστο 16 χρόνια στη φυλακή.

«Μπορεί κάποιος να έχει διαπράξει 5-6 ανθρωποκτονίες από πρόθεση, να κάνει μια αίτηση και το υπόλοιπο της ποινής του να το εκτίσει στο σπιτάκι του» εξήγησε ο κ.Δημητρακόπουλος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top