Νέος ποινικός κώδικας: «Πόρτα εξόδου» βλέπουν τα μέλη της «17Ν»

Ανοίγει ο δρόμος για να εκτίσουν την ποινή τους στο σπίτι τους

Με 23 δολοφονίες στον ενεργητικό τους οι τρομοκράτες της 17 Νοέμβρη όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας,  που βρίσκονται στην φυλακή, βλέπουν την πόρτα της εξόδου.  Ο  νέος ποινικός κώδικας τους δίνει το δικαίωμα να συνεχίσουν να εκτίουν την ποινή τους κατ' οίκον με το γνωστό βραχιολάκι, Κι αυτό γιατί έχουν συμπληρώσει 16 χρόνια στην φυλακή. 

Με το νέο ποινικό κώδικα αν ένας άνθρωπος σκοτώσει κάποιον από πρόθεση θα μείνει 12  έτη και μετά του δίνεται η δυνατότητα να κάνει  αίτηση και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του. Πολυισοβίτης, δηλαδή έχει σκοτώσει πολλούς, μετά από 16 χρόνια στην φυλακή του δίνεται η δυνατότητα το υπόλοιπο της ποινής του να το εκτίσει σπίτι του.

Έγκλειστοι είναι  οι αρχιεκτελεστές της «17Ν», οι οποίοι έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις.  Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος με 17 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη. Ο Λουκάς της 17Ν με 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, ενώ  δικαίωμα αποκτούν ο Σάββας και ο Χριστόδουλος Ξηρός όπως και ο Βασίλης Τζωρτζάτος.

Οι νέες δικονομικές διατάξεις  στοχεύουν στην επίσπευση των ποινικών διαδικασιών. Οι ποινικές από την άλλη έχουν σαφώς ηπιότερες ποινές  και στοχεύουν στην αποσυμφόρηση των φυλακών.

Σε κάθε περίπτωση όμως τον τελευταίο λόγο έχει το δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα κρίνει κατά περίπτωση τη κάθε αίτηση  των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης. Πάντως με βάση το νέο κώδικα αν δεν υπάρξει άλλη ρύθμιση μέχρι το 2027, πιθανότατα όλοι οι καταδικασθέντες της «17 Νοέμβρη» να έχουν αποφυλακιστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top