Ο πατέρας του παραολυμπιονίκη Σεβδικαλή αυτόπτης μάρτυρας στη Λιοσίων

Ξύπνησε άσχημες μνήμες η σύγκρουση του λεωφορείου με τον Προαστιακό

Αυτόπτης μάρτυρας στο ατύχημα με το λεωφορείο και τον προαστιακό ήταν ο πατέρας του Γιάννη Σεβδικαλή, που έχασε τα δυο του ποδιά όταν τον χτύπησε τρένο. Ο πατέρας του παραολυμπιονικη συναντήθηκε με το Βαγγέλη Γκούμα στην αυτόματη διάβαση, καθώς η παραλίγο τραγωδία του ξύπνησε μνήμες.

Έχοντας πάντα φωτογραφίες του γιου του στο κινητό, ο κύριος Γιώργος Σεβδικαλής κοιτάζει τις γραμμές. Εκεί οπού την Παρασκευή συγκρούστηκε ο συρμός του Προαστιακού με το λεωφορείο Β12. Σε μια παρόμοια διάβαση ο γιος του είχε ακρωτηριαστεί χάνοντας και τα δυο πόδια του!

«Πριν από επτά χρόνια σχόλασε από τη δουλειά και πήγε να περάσει από τις γραμμές το παιδί από τον παράδρομο να πάει προς τον Βοτανικό στην άλλη δουλειά. Πήγε να περάσει. Μόλις αγγίζει τις γραμμές τον πήρε το τρένο και τον πήγε εκατό μετρά μακριά» λέει στην κάμερα του STAR ο Γιώργος Σεβδικαλής.

«Οι επιβάτες ήταν πανικόβλητοι!»: Ο Οδηγός του λεωφορείου στο STAR!

Ο πατέρας του παραολυμπιονίκη ήταν παρών τη στιγμή που συγκρούστηκε το τρένο με το λεωφορείο στη Λιοσίων. Η σύγκρουση του ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες, τότε που τον είχαν ενημερώσει για το ατύχημα του γιου του..

Η συγκινητική ιστορία ελπίδας 

Ωστόσο από τις πρώτες στιγμές του ατυχήματος ο παραολυμπιονίκης Γιάννης Σεβδικαλής είχε φανεί ψύχραιμος, όπως είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση: «Για κλάσματα του δευτερολέπτου φοβήθηκα ότι θα πεθάνω. οπότε όταν ήρθαν δίπλα μου και μου είπαν καλέσαμε το ασθενοφόρο ηρέμησα παρά τη δυσκολία της κατάστασης. Ήμουν αρκετά δυνατός δε λιποθύμησα καθόλου».

Παρά τον σοβαρό ακρωτηριασμό, ο Γιάννης δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Ασχολήθηκε με επιτυχία τόσο με τον αθλητισμό όσο και με το θέατρο, αφού έχει παίξει μέχρι και στην Επίδαυρο. 

Η στάση ζωής του νεαρού αθλητή δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας. Αν κάποιος  νιώθει ότι δεν έχει τη δύναμη να πετύχει τους στόχους του, αρκεί να παρακολουθήσει τον Γιάννη να χορεύει break dance με τα δυο προσθετικά άκρα του.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top