Μάτι: Ο ήρωας που έσωσε τη γυναίκα από την Ιρλανδία

Με κίνδυνο τη δική του ζωή κατάφερε να την αρπάξει από το φλεγόμενο ΙΧ

Η πρώτη πυρκαγιά για φέτος  εκδηλώθηκε στην πολύπαθη Ραφήνα. Την κατέσβησαν αμέσως πριν πάρει διαστάσεις  οι άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Λάμπρο Δεμερτζή, για τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησαν όταν έσωσαν  από το θάνατο δεκάδες ανθρώπους από το Μάτι, ανάμεσά τους και μια γυναίκα από την Ιρλανδία.

Η Ζόε Χόλαχαν έχασε τον άνδρα της στη φονική πυρκαγιά και λίγες ημέρες μετά τον πατέρα της. Όμως στο πρόσωπο του Μάνου Τσαλιάγκου, υπεύθυνου κλιμακίου πυροφυλακείου Ραφήνας, βρήκε τον δικό της ήρωα που ποτέ δεν θα ξεχάσει. Με κίνδυνο τη δική του ζωή κατάφερε να αρπάξει μέσα από το φλεγόμενο αυτοκίνητο τη γυναίκα.

«Ήταν ίσως από τις μοναδικές στιγμές που φοβήθηκα.  Το ένιωσα κάποια στιγμή όταν μιλούσα στον ασύρματο με έναν συνάδελφο. Του είπα ότι καιγόμαστε, ήμασταν και εμείς εγκλωβισμένοι. Εκεί συνάντησα την Ζόε. Δυο- τρία αυτοκίνητα και είδα την Ζόε στο πορτμπαγκάζ,. Πήγα να το κλείσω και είδα δυο χέρια.  Έχασε τον σύζυγο, ήταν και αυτός στο πορτμπαγκάζ, ο οποίος αυτοαναφλέχθηκε» ανέφερε ο ίδιος. 

Στο πυροφυλάκειο της Ραφήνας υπάρχουν δημοσιεύματα του ιρλανδικού τύπου για τον Έλληνα ήρωα.  Κάμερα ασφαλείας καταγράφει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή. 

Δεκάδες εθελοντές έτοιμοι για το καλοκαίρι 

Δεκάδες  εθελοντές και δασοπυροσβέστες  επανδρώνουν  το φυλάκιο της Ραφήνας  για να μην ξαναζήσουμε  την περσινή τραγωδία.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top