Υπερθέαμα από το μπαράζ κεραυνών που «χτύπησαν» τη Σάμο – Εικόνες και video

Καλοκαιρινή κακοκαιρία προερχόμενη από… Τουρκία

Ενώ δεν είναι τόσο ασυνήθιστο για την Ηπειρωτική Ελλάδα να έχει κακοκαιρίες τον Ιούνιο, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών ευνόησαν τη δημιουργία καταιγίδων ακόμα και σε περιοχές του Αιγαίου, όπου τέτοια εποχή συνήθως επικρατεί το κλασικό ελληνικό καλοκαίρι. 

Έτσι και στη Σάμο, τα απογεύματα των τελευταίων πέντε ημερών, μας επισκέπτονται οι καταιγίδες που δημιουργούνται στην τουρκική ενδοχώρα λόγω της έντονης θερμικής αστάθειας, άλλοτε με σφοδρότητα όπως οι δύο καταιγίδες το Σαββατοκύριακου και άλλοτε πιο ήπια όπως η καταιγίδα της Τρίτης, προσφέροντας όμως εικόνες μοναδικής ομορφιάς σε κάθε περίπτωση. 

Ο Μανώλης Θράβαλος, φωτογράφος και συνεργάτης του meteo.gr, κατέγραψε τα φαινόμενα σε εντυπωσιακές φωτογραφίες και timelapse video, τα οποία δημοσίευσε στη σελίδα του Meteographer.

Καταιγίδα ανοιχτά του Κόλπου Βαθέος. Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Meteographer

Το Σάββατο, 15 Ιουνίου, η πρώτη ισχυρή καταιγίδα πλησίασε από τα νοτιο-ανατολικά και εντυπωσίασε τους επισκέπτες του τουριστικού Πυθαγορείου με τους πολυάριθμους κεραυνούς της. Λίγη ώρα μετά τη δύση του ηλίου και ανοιχτά του ακρωτηρίου Κότσικας, η κάμερα του Μανώλη Θράβαλου κατέγραψε αυτόν τον εντυπωσιακό κεραυνό με το διπλό χτύπημα στη θάλασσα. 

 Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Meteographer

Την Κυριακή, 16 Ιουνίου, η καταιγίδα χτύπησε τα ανατολικά του νησιού με ιδιαίτερη σφοδρότητα, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω timelapse και στις φωτογραφίες. Οι λήψεις της ημέρας αυτές πραγματοποιήθηκαν από την περιοχή της Κέρβελης, με το Χοντρό Βουνό να απλώνεται σε πρώτο πλάνο και το όρος Καμήλα από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια να ορθώνεται πίσω του.

Kεραυνοί στα στενά της Μυκάλης. Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Meteographer

Το μπάσιμο της καταιγίδας στην Ανατολική Σάμο. Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Meteographer

Μπαράζ κεραυνών στα στενά της Μυκάλης. Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Meteographer

Υπερθέαμα ηλεκτρικών κεραυνών προς το τέλος της καταιγίδας. Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Meteographer

Την Τρίτη, 18 Ιουνίου, τα φαινόμενα ήταν πιο ήπια, με τοπικές μόνο βροχοπτώσεις μικρής διάρκειας σε διάφορες περιοχές του νησιού.  Η καταιγίδα όμως που πλησίασε από τα βόρεια αργά το απόγευμα γέμισε χρώμα τον ουρανό και προσέφερε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα.

 

Μπόρα «λουσμένη» στο φως του ηλιοβασιλέματος. Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Meteographer

Πανόραμα από την κορυφή Θιος με θέα προς το Βαθύ. Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Meteographer

Πανόραμα από την κορυφή Θιος με θέα προς την περιοχή Νησί. Φωτογραφία: Μανώλης Θράβαλος/Meteographer
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top