Πανελλαδικές: Οι απαντήσεις σε Λατινικά, Χημεία και Αρχές Οικονομικής

Τα δυσκολότερα θέματα της δεκαετίας στη Χημεία

Πανελλαδικές

Στα θρανία κάθισαν και σήμερα οι μαθητές των ΓΕΛ, καθώς οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίστηκαν με την εξέταση μαθημάτων προσανατολισμού.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το star.gr σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «Σπουδή» σας παρουσιάζει τα θέματα που «έπεσαν» σε:

Και τις απαντήσεις των θεμάτων:

Τα θέματα των Λατινικών Προσανατολισμού της Ομάδας των Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται εύκολα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος. 

Στη Χημεία, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά, ίσως τα δυσκολότερα της τελευταίας δεκαετίας. Ιδιαίτερα πολύπλοκα τόσο ως προς το επιστημονικό τους τμήμα, όσο και ό,τι αφορά στη διαχείριση του χρόνου. 

Στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, κλιμακούμενης δυσκολίας. Απαιτούσαν πολύ καλή γνώση της θεωρίας και της μεθοδολογίας ασκήσεων. Απαιτητικά προς το χρόνο και απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές που έχουν εμπεδώσει την ύλη. Το επίπεδο ήταν υψηλότερο από το αντίστοιχο της προηγούμενης χρονιάς. 
 

Πανελλαδικές 2019: Οι απαντήσεις σε Φυσική, Ιστορία και Ανάπτυξη Εφαρμογών

Από 21 Ιουνίου έως και 2 Ιουλίου τα Ειδικά Μαθήματα 

Χθες, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα Εξεταστικά Κέντρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα, στα οποία θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι από 21 Ιουνίου μέχρι και 2 Ιουλίου. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων ολοκληρώνονται στις 18 Ιουνίου.

Πανελλαδικές: Δεν τους έδωσαν άδεια από τη δουλειά για να δώσουν εξετάσεις

Συγκεκριμένα, στις 21 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, και στις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών Ακόμα, στις 24 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα 25 Ιουνίου στο γραμμικό σχέδιο.

Πανελλαδικές: Υποψήφιος πιάστηκε με κινητό - Μηδενίστηκε το γραπτό του

Στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικών και θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27 Ιουνίου η Αρμονία, στις 28 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29 Ιουνίου η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1η Ιουλίου η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουλίου με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

Πανελλαδικές 2019: Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Ποιος είναι ο Νορμπέρτο Μπόμπιο που «έπεσε» στην Έκθεση

 

Πρόγραμμα εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών λυκείων

ΤΡΙΤΗ 18-6-2019: ΒΙΟΛΟΓΙΑ – Ο.Π. ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ,
ΤΡΙΤΗ 18-6-2019: ΒΙΟΛΟΓΙΑ – ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις ξεκινούν στις 08:30 π.μ. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top