Πανελλαδικές 2019: Τα θέματα και οι απαντήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

«Το μέλλον της δημοκρατίας» το θέμα που εξετάστηκε

Πρεμιέρα σήμερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. 

Τα θέματα βασίστηκαν στο απόσπασμα από το βιβλίο του Νορμπέρτο Μπόμπιο (Norberto Bobbio), Ιταλού πολιτικού επιστήμονα και φιλοσόφου, «Το μέλλον της Δημοκρατίας», με τίτλο: «Επίκληση των αξιών της Δημοκρατίας».

Οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων κλήθηκαν να αναπτύξουν τη δράση των ενεργών πολιτών, ως βάση της σύγχρονης Δημοκρατίας.

Το star.gr σε συνεργασία με τον «Φροντιστηριακό Οργανισμό Σπουδή» σας παρουσιάζει:

Την Πέμπτη, στο ίδιο μάθημα εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων. Οι εξεταζόμενοι βρέθηκαν... «αντιμέτωποι» με το κείμενο του Αλμπέρ Καμύ «Η τέχνη και ο κοινωνικός ρόλος του καλλιτέχνη» και με ένα ποίημα της Ιταλίδας ποιήτριας Άλντα Μερίνι. 

Πανελλαδικές 2019: Τα θέματα και οι απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

Τα θέματα χαρακτηρίστηκαν από τους καθηγητές κατανοητά και βατά, μέσα στο πλαίσιο της διδακτέας ύλης. 

Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος των εξετάσεων είναι τρεις ώρες με εξαίρεση το μάθημα του αρχιτεκτονικού σχεδίου που θα διαρκέσει τέσσερις ώρες.

Τα επόμενα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) είναι:

  • 10 Ιουνίου: Αρχαία Ελληνική Γλώσσα (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών) και Μαθηματικά (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
  • 12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
  • 14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
  • 18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Το star.gr σε συνεργασία με τον «Φροντιστηριακό Οργανισμό Σπουδή»θα ανακοινώσει τα θέματα των σημερινών εξετάσεων και τις απαντήσεις τους. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top