Έρχεται μίνι καύσωνας! Ο καιρός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Αλλού θα βρέχει και αλλού θα κάνουν βουτιές

Μίνι καύσωνας έρχεται σήμερα στη χώρα μας, με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς! Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όμως, αλλού θα βρέχει και αλλού θα κάνουν βουτιές.

Από βροχές, βουτιές και από βουτιές, καταιγίδες! Ο αλλοπρόσαλλος καιρός θα μας μπερδέψει και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, αφού πρώτα νιώσουμε μια ...καυτή Παρασκευή. 

«Αρκετά ζεστός καιρός θα επικρατήσει και την Παρασκευή σε όλη τη χώρα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσουμε τους 34 - 37, στα κεντρικά ηπειρωτικά, όπως στη Λάρισα θα έχουμε μέγιστη τιμή τους 38 βαθμούς, στη Λαμία 37, στην Αθήνα 36 βαθμοί θα είναι η μέγιστη θερμοκρασία, όπως επίσης και στο Άργος» εξηγεί ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR,

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Αλλού βουτιές, αλλού βροχές

«Η ίδια καιρική κατάσταση θα διατηρηθεί και το Σάββατο με σχεδόν αίθριο καιρό. Την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος οι άνεμοι παραμένουν σε αυτές τις εντάσεις, με μέγιστη ένταση τα 5 με 6 μποφόρ στα νοτιότερα, οι θερμοκρασίες θα είναι κανονικές για την εποχή και θα έχουμε αστάθεια κυρίως στις βορειότερες περιοχές της χώρας» λέει ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Εντυπωσιακό βίντεο από τις καταιγίδες στην Αττική

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από τις ισχυρές καταιγίδες και τη χαλαζόπτωση που έπληξε την Αττική πριν από δύο ημέρες και κατέγραψε η κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Καταιγίδες και κύματα καύσωνα το καλοκαίρι 

Αμερικανοί μετεωρολόγοι της υπηρεσίας «Accuweather» προειδοποιούν ότι το καλοκαίρι που έρχεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα, θα είναι πρωτόγνωρο. Η χώρα μας λένε θα πληγεί από σφοδρές καταιγίδες και κύματα καύσωνα. «Οι καταιγίδες αποτελούν κομμάτι του ελληνικού καλοκαιριού», απαντούν οι Έλληνες μετεωρολόγοι, ωστόσο τα καλοκαίρια πια είναι πιο ...καυτά. 

«Τα τελευταία 15 χρόνια τα καλοκαίρια στην Ελλάδα είναι πιο θερμά»

«Κάθε χρόνο έχουμε πιο ζεστό καλοκαίρι από το κανονικό. Τουλάχιστον την τελευταία 15ετία σχεδόν όλοι οι καλοκαιρινοί μήνες στη χώρα μας έχουν θερμοκρασίες πιο ψηλές από τις κανονικές τιμές. Αυτό είναι προφανώς ανησυχητικό όταν συμβαίνει κάθε καλοκαίρι» λέει ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top