Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων και σήμερα! «Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας»

«Βράζει» η Τουρκία- Στα τάρταρα η τουρκική λίρα από τυχόν κυρώσεις των ΗΠΑ

τουρκικά αεροσκάφη

Μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων και σήμερα από τουρκικά αεροσκάφη σήμερα στο Φαρμανκονήσι και στη νήσο Κουνέλι.

Mαζικές υπερπτήσεις τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι, Αρκιούς, Λειψούς

Συγκεκριμένα, δύο τουρκικά F16, πραγματοποίησαν υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι, στις 10:08, στα 27.000 πόδια, στις 10:09 έκαναν υπερπτήση πάνω από το Αγαθονήσι στα 25.000 πόδια και στις 10:12 πέρασαν από τη νήσου Κουνέλι, στα 25.000 πόδια επίσης. 

Μήνυμα Πάιατ στην Τουρκία- «Είμαστε στο πλευρό της Ελλάδας»

«Είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι στη συμμαχία μας με την Ελλάδα. Είμαστε σθεναρά αφοσιωμένοι στη δέσμευσή μας στην Ανατολική Μεσόγειο και ένα από τα πράγματα που είμαι πολύ περήφανος είναι το εύρος και το βάθος της στρατιωτικής μας συνεργασίας με την Ελλάδα» υποστήριξε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ και πρόσθεσε:

«Η στρατιωτική μας σχέση με την Ελλάδα είναι από τις ισχυρότερες που έχουμε στην περιοχή. Στόχος μας είναι η επίλυση των ζητημάτων μέσω της διπλωματικής οδού».

Ο ίδιος καταλήγει: «Η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα «κάποιες αρκετά προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί»

«Βράζει» η Τουρκία

Την ίδια ώρα, η Τουρκία βράζει. Ο Ερντογάν ακύρωσε 39 ομιλίες στην Κωνσταντινούπολη και αύριο συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο. Το μείζον ζήτημα είναι η κόντρα του με τις ΗΠΑ, τα F35 και οι S400. Το μπλόκο της Αμερικής στραγγαλίζει την τουρκική οικονομία.

Τουρκία: Τι βήματα θα ακολουθήσει για τους S400 - Αύριο η απόφαση

O οίκος Fitch προειδοποιεί ότι τυχόν κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία θα ρίξουν στα τάρταρα την τουρκική λίρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top