Απεργία στα διαγνωστικά: Θετικό το κλίμα αλλά χωρίς συμφωνία

Αποφασίζουν την Τετάρτη για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους

Παρατείνεται η αγωνία των ασφαλισμένων για την απεργία των διαγνωστικών κέντρων. Οι εκπρόσωποί τους συναντήθηκαν με τον υπουργό Υγείας, όμως λύση δε βρέθηκε.

Όλοι συμφώνησαν για το καλό κλίμα αλλά και για την διάθεση του Υπουργού να βρει λύση, όμως κανείς ακόμα δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί η απεργία.

Κλειστά επ’ αόριστον όλα τα διαγνωστικά κέντρα της χώρας

Κι αυτό γιατί οι ιδιοκτήτες των διαγνωστικών και οι εργαστηριακοί γιατροί, ήθελαν τουλάχιστον να παραγραφούν τα 55 εκατομμύρια για τις εξετάσεις που ήδη έχουν γίνει το β’ εξάμηνο του 2018. Για το 2018 όμως δεν μπορεί να γίνει νομοθετική ρύθμιση αφού η Βουλή έκλεισε.

Το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να δώσει στα διαγνωστικά 30 εκ επιπλέον για τον προϋπολογισμό του 2019 με ανακατανομή άλλων κωδικών.

Αύριο το πρωί 40 εκπρόσωποι διαγνωστικών θα συναντηθούν στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας με τον πρόεδρο Γιώργο Πατούλη για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Φυσικά αυτοί που αγωνιούν είναι οι πολίτες αλλά και οι σύλλογοι ασθενών που πρέπει οπωσδήποτε και χωρίς καθυστέρηση να κάνουν τις εξετάσεις τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top