Άνοιξε τις πόρτες του το Τέμενος στον Ελαιώνα

Το star.gr στο εσωτερικό του ναού

Τις πόρτες του άνοιξε την Παρασκευή το Ισλαμικό Τέμενος στον Ελαιώνα, παρουσία εκπροσώπων της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αθήνα και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του τεμένους της Αθήνας, τόνισε πως δεν πρόκειται για τα εγκαίνια του τεμένους, αλλά για μια πρώτη ξενάγηση των εκπροσώπων των διάφορων μουσουλμανικών δογμάτων και του αρμόδιου υπουργού.

Οι πρώτοι προσκυνητές στο τέμενος της Αθήνας

Όπως είπε το τέμενος της Αθήνας πρόκειται ένα δώρο της ελληνικής πολιτείας προς τη μουσουλμανική κοινότητα και τόνισε πως θα αποτελέσει χώρο προσευχής για όλους τους μουσουλμάνους ανεξαρτήτως δόγματος.

Εικόνα από το εσωτερικό του τεμένους
Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίο του STAR

Αναφερόμενος στους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν τον τελευταίο καιρό, σημείωσε πως πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και πως η ελληνική κοινωνία έχει αποδεχθεί την αναγκαιότητα της ύπαρξης του τεμένους.

Ο νέος ιμάμης του τεμένους της Αθήνας

Όσο για το πότε θα λειτουργήσει το τέμενος, απάντησε πως αυτό θα γίνει μετά τις εκλογές, οπότε και θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη προσωπικού.

Στην ξενάγηση συμμετείχαν εκπρόσωποι από όλα τα δόγματα του Ισλάμ

Το λόγο στην εκδήλωση πήρε και ο νέος ιμάμης του τεμένους, Σίντι Μοχάμεντ Ζάκι, ο οποίος ευχαρίστησε την ελληνική πολιτεία και τους Έλληνες πολίτες για τη δημιουργία του ναού και για την ικανοποίηση του αιτήματος της μουσουλμανικής κοινότητας να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο προσευχής και λατρείας.

Ο κ. Γαβρόγλου ξαναγείται στο τέμενος

«Περιμέναμε αρκετά χρόνια και επιτέλους το τζαμί είναι πια γεγονός. Δε θα κάνουμε πίσω, προχωράμε κανονικά, θα κάνουμε τις προσευχές μας, θα μαζευόμαστε, θα κάνουμε τις γιορτές μας. Ευχόμαστε για την Ελλάδα την ειρήνη. Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό που μας δέχθηκε σαν μουσουλμάνους και σαν πολίτες της Ελλάδας», είπε ο ιμάμης.

Ο ιμάμης με τη σύζυγο και το παιδί τους

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Λαγάνης
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top